16 juni 2021 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Mede door tragisch ongeval krijgt Aremberg extra zwemles

Geplaatst op: 7 juni 2021

Door de coronamaatregelen hebben veel kinderen al lang niet meer gezwommen. Met de zomer vindt De Aremberg het belangrijk om kinderen weer goed vaardig in het water te maken.

De verdrinking van een peuter was voor de school ook een extra motivatie om vaker te gaan zwemmen met kinderen: “Recentelijk is op tragische wijze gebleken dat het ook voor de jongste kinderen erg belangrijk is om al zeer vroeg spelenderwijs in aanraking te komen met water. Met dit in het achterhoofd gaat zwembad De Kragge alle groepen van onze school lesgeven.”

Tijdens deze zwemlessen, gebaseerd op de nieuwe zwemmethode Swim2Play, maken de kinderen van de kleutergroepen spelenderwijs kennis met het water. “Voor de oudere kinderen is het belangrijk om weer de nodige ervaring op te doen in hert water. Dit is noodzakelijk aangezien veel kinderen waarschijnlijk een lange periode niet met zwemwater in aanraking zijn geweest. Met deze extra zwemlessen zijn de kinderen van de Aremberg straks helemaal klaar voor een mooie warme zomer in én om het water”, vertelt het schoolpersoneel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice