16 juni 2021 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

‘Ouderwets lekkere’ maaltijden van Anne’s Kokerij

Geplaatst op: 8 juni 2021

Reportage: Erik Driessen

Al zeven jaar genieten ouderen van de warme en gekoelde maaltijden van Anne’s Kokerij. Elke dag kiezen ze uit vijf verschillende Tafeltje Dekje-menu’s die Anne en Marianne persoonlijk thuis brengen. “Zoutloos, gaar, gevarieerd en lekker”, vertellen ze in de keuken van De Schans, die ook de uitvalsbasis is van Anne’s Kokerij.

Ze hebben vrijdagmiddag net het drukste uur van de dag achter de rug. Rond lunchtijd is het altijd hectisch. “Zeven jaar geleden zijn we hier met niks begonnen. Heel mooi dat we in betrekkelijk korte tijd een netwerk hebben opgebouwd in Hasselt, Meppel en Zwartsluis”, vertelt Anne.

Dat heeft ongetwijfeld met zijn ‘kokerij’ te maken. “Wij zeggen altijd: ‘ouderwets lekker’. We doen geen gekke dingen. Ook kunnen ouderen elke dag kiezen voor groente, vlees en aardappelen. Dat vinden de meeste mensen toch het lekkerst. Uniek is dat wij in Hasselt en Zwartsluis warme maaltijden bezorgen. Dat doet verder niemand. In Zwartsluis doen we dat ’s middags en ’s avonds, in Hasselt alleen ’s middags”, legt Marianne uit.

Naast het smakelijke eten is de service een absolute meerwaarde: “dat praatje vinden de mensen belangrijk en zelf krijgen wij feedback over het eten. Wij willen de mensen kennen en hebben alle gegevens van de contactpersonen”, zegt Anne.

Die ‘zorg’ stellen de klanten op prijs, weet ook Marianne. “Desgewenst zetten we de maaltijd bijvoorbeeld ook op tafel. En we houden rekening met alle wensen: heeft iemand kauwproblemen, dan zorgen wij dat de gerechten extra gaar zijn en het vlees is gesneden. Familie stelt dat persoonlijke contact ook erg op prijs. Ze weten dat we elke dag even langskomen.”

Elke dag een maaltijd van Anne’s Kokerij is mogelijk, maar uiteraard ook een aantal dagen of alleen tijdens bepaalde periode. “Soms koken familieleden voor hun ouders. Als zij ziek zijn of op vakantie gaan, kunnen wij dat overnemen. Omdat wij een relatief klein bedrijf zijn, werken we heel flexibel en houden we zoveel mogelijk rekening met alle wensen. Ontzorgen vinden we heel belangrijk.”

Na zeven jaar genieten Anne en Marianne nog dagelijks van hun werk. “Dit is heel dankbaar werk. De contacten met de mensen zijn heel leuk, juist omdat we iedereen persoonlijk kennen. Daarom willen we ook niet groter groeien. We blijven ons richten op Hasselt, Meppel en Zwartsluis.”

Ook interesse in de maaltijden van Anne’s Kokerij? Kijk dan op www.anneskokerij.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice