23 september 2021 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Kerkuilbeschermers voor het laatst de ladder op

Geplaatst op: 12 juni 2021

Wolter Engelsman (82 jaar) en Rob Beijk (70) vormen samen de Kerkuilen Bescherming Steenwijk en Omstreken. Ze inspecteerden deze week zestien nestkasten rondom Sint Jansklooster en Vollenhove. Dat doen ze dit jaar voor het laatst op metershoge ladders. De kerkuilveteranen hopen dat liefhebbers dat werk op grote hoogte overnemen.

Engelsman en Beijk zetten bij een afgelegen woning buiten Heetveld een ladder tegen een hoge schuur. Mensen met hoogtevrees zouden het tafereel angstig bekijken, maar als Engelsman de ladder vasthoudt, klimt Beijk op het oog moeiteloos naar boven. Net voordat hij aan de klim begint, vliegt een kerkuil uit de kast. “Dus toch…”, zegt de bewoonster, die tot dusver nog weinig activiteit in de kast had waargenomen.

Lees verder op Land Veno Actueel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice