19 oktober 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Provincie trekt portemonnee voor Zwartsluis onder Zeil

Geplaatst op: 14 juni 2021

Zwartsluis onder Zeil 2019 (foto: Erik Eenkhoorn)

Eerste bijzondere evenementen van start – Eindelijk kan het weer. Organisaties zijn druk bezig met de voorbereidingen van de eerste evenementen, die zodra het weer mag doorgaan. Provincie Overijssel stelt voor bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen een subsidie beschikbaar. Ook voor dit jaar is aan twaalf evenementen een subsidie toegewezen. Onder andere Zwartsluis onder Zeil kan rekenen op een bijdrage.

Vorig jaar konden organisaties van kleinere evenementen subsidie aanvragen voor bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen 2021. Van een aantal is bekend dat deze dit jaar nog niet doorgaan. Voor hen, onder andere Zwartsluis onder Zeil, schuift de subsidie door naar de eerst komende editie. Evenementen die wel passen binnen de gestelde corona maatregelen zijn druk met de voorbereidingen.

De subsidie voor bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen is een eenmalige subsidie van maximaal € 10.000,-. De totale begroting van het evenement moet minimaal € 20.000 zijn. Een onafhankelijke Adviescommissie Evenementen Overijssel beoordeelt de subsidieaanvragen. Zij kijkt onder meer naar het onderscheidend karakter, de aansluiting bij het DNA van Overijssel en de regionale uitstraling.

De subsidie is toegekend aan de volgende evenementen: Maakmeemaand (voorheen Makerfestival Twente), The Overkill, Kindercorso Vollenhove, Ster van Zwolle, Ronde van Overijssel, Sallandse Wandelvierdaagse, Jeugdcorso St. Jansklooster, Hellendoornrally, Zwartsluis onder Zeil, Heimland, Festival op de Vecht en IJsseltheaterfietstocht. 

Gedeputeerde Eddy van Hijum (vrijetijdseconomie) is opgelucht dat er weer het een en ander mogelijk is als het om evenementen gaat, die coronaproof zijn: “De provincie draagt de evenementenbranche een warm hart toe. Zij hebben het ongelooflijk zwaar gehad, maar een aantal heeft zichzelf ook weer opnieuw uitgevonden. We zijn allemaal toe aan wat meer plezier en vertier. Het is daarom fijn dat de eerste kleinere evenementen op de agenda staan. Wij ondersteunen die van harte”.

Twaalf bijzondere cultuur- en sportevenementen zijn gesubsidieerd, waarmee een bedrag van € 135.000,- voor 2021 beschikbaar is gesteld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice