24 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

WaterMuzeFestival leeft toe naar vierde editie

Geplaatst op: 19 juni 2021

(Archief 2019 - Jan van Kleef)

Op 21 augustus staat de vierde editie van het Water Muze Festival op de agenda. Mede-organisator Ivo Eenkhoorn kan niet wachten tot het evenement begint. “De eerste kaarten zijn de deur al uit, we hebben echt weer zin in een feestje”, stelt hij.

Het Water Muze Festival wordt zoals iedere editie weer gehouden bij het Botterhuus. “De artiesten die we vorig jaar helaas moesten afzeggen, hebben we destijds alvast een voorschot gegeven zodat we ze voor 2021 konden vastleggen. Dat is gelukt! Op 21 augustus zijn er meer dan 20 acts te bewonderen. Het is voor ons als organisatie de kunst om artiesten en bandjes te vinden waarvan we verwachten dat ze op het punt van doorbreken staan. Zo had ik zanger Dotan al in de woonkamer staan, voordat hij bekend werd in Nederland. Dat is het leuke aan het Water Muze Festival, je ontdekt er eigenlijk de hits van morgen”, vertelt Eenkhoorn.

Het festival begint om 14.00 uur en duurt tot 01.00 uur. “Zo houden we het behapbaar voor de buurt”, vindt Ivo. “Het doel is ook om Zwartewaterland muzikaler op de kaart te zetten. Mede om die reden hebben we van de gemeente ook een mooie subsidie gekregen voor de komende drie jaar. Natuurlijk hopen we dat bezoekers van buitenaf ook even meeprofiteren van Zwartsluis, door bijvoorbeeld hier te overnachten”, stelt Eenkhoorn.

De organisatoren hopen van harte dat de coronamaatregelen eind augustus verleden tijd zijn. “En anders werken we met de regels die op dat moment van toepassing zijn”, zegt Ivo. De horeca die dag is in handen van ’t Kraantje, Elly’s Beach en Bistro en andere lokale ondernemers zoals Marcelino en de Groentemannen. Ondanks dat de locatie plaats kan bieden aan 1100 bezoekers, verkoopt het festival 700 kaarten. “Dan heb je net wat meer ruimte. Hopelijk wordt dit echt een editie waarbij we oude herinneringen kunnen ophalen met mensen die we de afgelopen periode al lang niet gesproken hebben. Op de vrijdag nodigen we trouwens alle sponsoren uit, zij krijgen dan een kijkje achter de schermen van het vierde Water Muze Festival”, besluit Ivo.

Meer info of kaarten: https://www.watermuzefestival.nl/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice