28 maart 2024 Gebruikers online: 72
Agenda
Active creations

Bestuur Sleepbootdagen pakt desnoods zelf wel de slijptol

Geplaatst op: 25 juni 2021

“Desnoods pakken we zelf de slijptol als ze de Kolksluisbrug niet meer open willen maken tijdens Sleepbootdagen”, zegt Roel Schurink namens het bestuur van de Nationale Sleepbootdagen. Hij is niet te spreken over de handelswijze van Rijkswaterstaat om de brug dicht te lassen zonder vooraankondiging. Toch is deze handeling volgens de overheidsorganisatie ‘niet-onomkeerbaar’.

“Omdat het operabel houden van de bruggen zeer kostbaar is én de vaarweg via de Meppelerdiepsluis altijd toegankelijk, is nu de afweging gemaakt om de bruggen vast te zetten. De bruggen zijn vastgezet doormiddel van een boutverbinding. Dit kan – mochten er in de toekomst andere afspraken gemaakt worden – ongedaan gemaakt worden, waardoor de brug weer open en dicht kan”, meldt Jenneke Blok namens Rijkswaterstaat.

“Zoals gebruikelijk heeft de aannemer alle betrokkenen – zoals gemeente, hulpdiensten en omwonenden – tijdig op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. Rijkswaterstaat blijft de sluis onderhouden om de functie van primaire waterkering te borgen”, vult Blok aan.

Volgens omwonenden, hulpdiensten en de gemeente klopt daar niets van. Koos Slurink woont naast de brug en vertelt: “We hebben helemaal geen brief gehad. En de brug trilt nog meer sinds deze is dichtgemaakt vannacht. Ga d’r maar eens opstaan, vooral bij vrachtwagens merk je dit”. Ook de gemeente stelt in een verklaring vooraf niet op de hoogte te zijn gebracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice