28 maart 2024 Gebruikers online: 45
Agenda
Active creations

Brugklassers maken kennis met Agnieten College

Geplaatst op: 1 juli 2021

Hoe spannend het kan zijn om voor het eerst naar de middelbare school te gaan, weet iedereen die ooit in groep 8 zat. Om alvast te proeven van de nieuwe school, konden toekomstige brugklassers deze week een kijkje nemen op het Agnieten College.

Bij wie kom je in de klas? Wie wordt je mentor? Hoe vind je de weg in het schoolgebouw? Welke vakken krijg ik allemaal? Hoe spreek ik de leraar aan? Noem ik de juf of meester nu meneer en mevrouw? Dat zijn allemaal vragen die leerlingen hebben, zo vlak voor ze naar de middelbare school gaan. Achtstegroepers uit Zwartewaterland en omgeving, die naar het Agnieten College in Zwartsluis gaan na de zomervakantie, kregen deze week de mogelijkheid om antwoord te krijgen op deze vragen.

Nadat de basisscholieren het gebouw binnenkwamen en in de aula een plekje zochten, hoorden ze al snel bij wie ze in de klas komen te zitten. Om het ijs wat te breken werd in de gymzaal tussen de nieuw samengestelde klassen een energieke bewegingsactiviteit gespeeld. Even later werd in het lokaal nader kennisgemaakt met de nieuwe klasgenoten door middel van verschillende leuke kennismakingsspelletjes.

De mentor werd bij alle activiteiten geholpen door de juniormentoren. Een juniormentor is een derdejaars leerling die de school al goed kent. De juniormentor helpt de mentor om de nieuwe leerlingen zich snel veilig en thuis te laten voelen op het Agnieten College. Als een scholier bijvoorbeeld even de weg niet weet, of een vraag heeft over het rooster, dan kan de juniormentor daarbij helpen. De juniormentor zal ook aanwezig zijn bij allerlei leuke en gezellige activiteiten, zoals de introductieactiviteiten en het brugklasfeest.

Na de rondleiding door het toch wel grote schoolgebouw met zoveel verschillende vaklokalen, gymzalen en de kantine en het uitwisselen van de laatste gesprekjes tussen de nieuwe klasgenoten kwam de kennismakingsmiddag ten einde. Nu kunnen de achtstegroepers zich opmaken voor een lange zomervakantie om daarna te beginnen met de nieuwe mijlpaal in hun leven op het Agnieten College Zwartsluis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice