29 maart 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Omgeving Kolksluis wordt opgeknapt, factuur naar Rijkswaterstaat

Geplaatst op: 1 juli 2021

De gemeente gaat de verloedering van de omgeving van de Kolksluis aanpakken en de rekening daarvoor neerleggen bij Rijkswaterstaat. Dat bleek donderdagavond uit de antwoorden van wethouder Gerrit Knol op vragen van CDA, VVD en PvdA.

Die vroegen nog eens naar de gebeurtenissen van vorige week, waarin Rijkswaterstaat de brug dicht maakte. Volgens Knol gaat het niet om dichtlassen, maar zijn er bouten geplaatst die er ook weer uitgehaald kunnen worden.

Van die werkzaamheden was de gemeente desondanks niet op de hoogte. “Rijkswaterstaat heeft daarvoor ondertussen excuses aangeboden”, aldus de wethouder, die het met het CDA eens is dat de omgeving rond de brug verloedert.

Daarvoor zijn al wat maatregelen genomen. Zo is het groen onder handen genomen. En de rekening daarvan gaat naar Rijkswaterstaat, antwoordde Knol op vragen van de VVD. Knol ziet het niet zitten om de brug samen met het waterschap over te nemen van Rijkswaterstaat, zoals het CDA graag wil. Volgens de wethouder zitten daar veel haken en ogen aan, waaronder financiële kanten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice