23 september 2021 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Slingerland wil vaartijden pont nog eens aankaarten

Geplaatst op: 1 juli 2021

Wethouder Maarten Slingerland wil ‘best nog eens’ in gesprek gaan met de uitbaters van de veerpont over de vaartijden op zaterdagavond. Dat antwoordde hij donderdag op vragen van BGZ. Die partij vindt dat de pont op zaterdag tot 22.00 uur zou moeten varen. Daarvoor heeft de partij ook gemeentelijk geld over, meldde Kira Fijn in de gemeenteraad.

Volgens Slingerland zijn er al eerder gesprekken geweest tussen de gemeente en de pontondernemers. Hij is het eens met BGZ dat de vaartijden nu niet optimaal zijn. “Maar uiteindelijk is het een private onderneming die kijkt of vaartijden rendabel zijn”, aldus Slingerland, die vindt dat het daarom geen taak is van de gemeente om een bijdrage te leveren, zodat de vaartijden rendabel worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice