25 april 2024 Gebruikers online: 86
Agenda
Active creations

Reünie basisschool De Buuzekaemp

Geplaatst op: 6 juli 2021

(Ingezonden bericht) Op 21 maart bestond de Christelijke School op Belt-Schutsloot, De Buuzekaemp, 100 jaar. Dat is natuurlijk een feit om bij stil te staan. Er waren al allerlei feestelijkheden bedacht rond deze datum, maar konden deze niet doorgaan.

In 1921 werd het eindelijk een feit, de school werd aangepast naar een Christelijke school. Daar kwam nog wel heel wat bij kijken maar het dappere bestuur pakte door en zo kwam er de Christelijke School. Dat er nog al wat bij kwam kijken werd wel duidelijk. Zo was het lastig om boeken en schriften te krijgen, bestond de watervoorziening uit een pomp op het plein die het regelmatig begaf. Ook de verwarming was een groot probleem en dan moest er wel iemand voor de klas staan, wat soms ook erg moeilijk was. Maar het grootste probleem was toch wel om dit alles te financieren.

De oude school stond op de plek waar nu de winkel en het plein zijn. In 1955 werd de eerste steen gelegd voor een nieuwe school en dit is nog steeds de school. Wel werd deze school diverse keren uitgebreid tot het huidige gebouw. De feestelijkheden zijn uitgesteld tot 17 en 18 september a.s. Op vrijdag de 17 is er een feestdag op school met een echte circusvoorstelling waarbij alle kinderen aan mee mogen werken. Zodat er uiteindelijk een voorstelling komt met onze “schoolacrobaten”.

Dan is er op zaterdag 18 september de reünie voor iedereen die op deze school in Belt-Schutsloot gezeten heeft. Het lijkt ons erg leuk om heel veel oud-leerlingen te mogen begroeten!

Let op: We beleven momenteel rare en onzekere tijden. We hopen dat we in september niet meer te maken hebben met allerlei beperkende maatregelen omtrent corona. Feestvieren op 1.5 meter afstand is gezien de capaciteit van de locatie geen optie. We zijn dan genoodzaakt om de festiviteiten te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Laten we hopen dat het niet zover zal komen.

Het programma is als volgt:

13.30 Inloop

14.00 Welkomstwoord

14.15 Officiële overhandiging Glossy

14.25 Korte uitleg middagprogramma

14.30 Start middagprogramma

17.30 Einde reünie

Dus geef je snel op via de site van 100-jaar de Buuzekaemp,  www.jubileumbuuzekaemp.com . De kosten bedragen €15,00. Daarvoor krijg je een glossy (het tijdschrift over het 100 jarig bestaan van de school in Belt-Schutsloot), koffie en/of thee en 3 consumpties.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice