23 september 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Zwartewaterland scoort beste op coronadienstverlening voor MKB

Geplaatst op: 17 juli 2021

Ondernemers hebben in coronatijd meer waardering gekregen voor de dienstverlening van hun lokale overheid. Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken. Opvallend dit jaar zijn de goede scores van de Regio Zwolle gemeenten: zeven gemeenten staan in de top 100, waarvan de gemeente Noordoostpolder met een vierde plaats in de landelijke verkiezing het beste uit bus komt. De gemeente Zwartewaterland scoorde landelijk het beste op coronadienstverlening.

Burgemeester Bilder is blij met de waardering: “De corona-pandemie heeft veel narigheid veroorzaakt. Ik ben trots op de manier waarop onze ondernemers zich ook in die periode hebben ingezet voor de lokale economie en leefbaarheid. Als gemeente konden we niet meer dan ons best doen om daar zo goed mogelijk op te acteren. Mijn waardering gaat zeker ook uit naar onze ambtelijke organisatie die zich heel dienstbaar heeft opgesteld naar onze inwoners en ondernemers”.

De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova onder bijna 20.000 ondernemers. De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de zesde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief en met gericht mkb-beleid in te zetten voor lokale ondernemers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice