23 september 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

SamSam vraagt aandacht voor hergebruik van kleding en tegengaan van verspilling

Geplaatst op: 20 juli 2021

(Adv.) SamSam staat momenteel volledig in het teken van de ‘DuurSAMe Kleding Weken’. Daarmee wil de winkel aan de Stationsweg gebruikte kleding in de spotlights zetten. “Want waarom zou je iets nieuws en duurs kopen als dat niet nodig is?”, zegt eigenaresse Leontien Voorsluijs.

De zomer is in volle gang, tijd dus voor passende kleding. “We trekken allemaal onze leukste zomerse kleding aan om optimaal te kunnen genieten van de zonnige dagen”, aldus Leontien. “Ben je uitgekeken op die ene jurk, korte broek, shirt of sandalen? En zoek je wat anders? Overweeg dan de gebruikte maar zo goed als nieuwe kleding van SamSam.”

SamSam wil mensen inspireren om ‘duurSAMer’ te leven en verspilling tegen te gaan. Daarnaast wil de winkel het taboe op tweedehands kleren doorbreken. Leontien: “Wat ons betreft, wordt tweedehands het nieuwe nieuw! We zien gelukkig al dat steeds meer mensen voor gebruikte kleding kiezen. De coronaperiode heeft dat versterkt. Mensen kopen niet alleen bij SamSam vanwege de duurzame insteek, maar omdat ze makkelijk, leuke en betaalbare kleding in hun eigen dorp vinden. Dat het gebruikt is, maakt daarbij niet meer uit.”

Breed aanbod gebruikte kleding

SamSam biedt een hoogwaardig assortiment aan hippe en betaalbare gebruikte kleding en accessoires. Het aanbod is breed; van babykleding maat 54 tot dameskleding maat 56. En alles er tussenin; van herenkleding, positiekleding, schoenen, sandalen, slippers, sieraden, babyzomerhoedjes tot regenlaarzen. 

Gevarieerde mix van merken
Daarbij biedt SamSam een gevarieerde mix van merken. “We hebben bijvoorbeeld basics van H&M en Only, maar ook exclusievere designerskleding van bijvoorbeeld Joseph Ribkoff, Sarah Pacini, Annette Görtz en Pauw uit Amsterdam. Items waar je nieuw flink voor in de buidel moet tasten. Bij SamSam bieden we het aan voor een betaalbare prijs.”

Strenge kledingselectie

Om zeker te weten dat het aanbod van SamSam van de hoogste kwaliteit is, hanteert de winkel een streng selectiebeleid. “Ik wil graag dat de kleding er als nieuw uitziet”, legt Leontien uit. “Zie ik duidelijke gebuikssporen, dan neem ik het niet aan. Zo ben je als koper altijd verzekerd van de beste kwaliteit gebruikte kleding. Vaak hoor ik van klanten dat ze verbaasd zijn dat het tweedehands kleding is. Het mooiste compliment!”

Wie zelf kleding inbrengt, ontvangt 40 procent van het verkoopbedrag. “Zo creëren we een ‘win-win-win-situatie.’ De verkoop van een kledingstuk maakt namelijk zowel de koper, inbrenger als SamSam blij!”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice