25 april 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Binnenkort kermis, muziek en vrijmarkt aan de Berkenlaan

Geplaatst op: 17 augustus 2021

Folkerts staat momenteel met de zweefmolen in Hasselt.

In april zat het er niet in, maar in de eerste week van september kan Zwartsluis alsnog rekenen op een kleinschalig feest. Kermisexploitant Harm Folkerts heeft met de gemeente om tafel gezeten een een vergunning gekregen voor 1 tot en met 4 september.

Het was een karig jaar voor Folkerts. “Maar het komt weer wat op gang. Nu staan we met de zweefmolen bij de zwemvierdaagse in Hasselt. Volgende week staan we bij de zwemvierdaagse in Zwartsluis. Daarna bouwen we de boel op aan de Berkenlaan. Dan maken we een kermis zoals iedereen die in het dorp gewend is, met draaimolen, zweefmolen, een schiettent en de botsauto’s. Verder komen natuurlijk de oliebollenkraam en de suikerspinnentent naar het dorp”, zegt de Sluziger.

De vergunning was binnen enkele ogenblikken gepiept. “Vorig jaar hebben we laten zien hoe je coronaproof een kermis kan organiseren. Omdat het toen zo goed verliep, is de vergunning er naar mijn idee eenvoudig gekomen. De samenwerking met de gemeente ging van een leien dakje. Wel hebben we dit jaar weer een looproute die kermisbezoekers moeten afleggen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat zoiets goed komt”, stelt Folkerts.

Zaterdag 4 september wordt een extra feestelijke dag. Folkerts heeft namelijk om tafel gezeten met muziekvereniging Voorwaarts om gezamenlijk tot een mooi programma te komen. “Die dag beginnen we om 10.00 uur met een kofferbakmarkt aan de Berkenlaan. De organisatie daarvan ligt in handen van de muziekvereniging. Daarna zal Voorwaarts om 14.00 uur een optreden verzorgen. Na het muzikale festijn kan iedereen langskomen op de kermis”, vertelt de exploitant.

Folkerts is blij met de medewerking van de muziekvereniging. “Anders moet je alles alleen doen. Ook de Oranjevereniging stemde in met onze plannen. Fijn dat we op deze manier iets voor het dorp kunnen organiseren, daar zijn we denk ik wel aan toe. Vorig jaar hadden we ook een kermis, maar toen trok een hittegolf over het land. Hopelijk wordt het dit jaar wél mooi kermisweer.”

De kermis zal dagelijks geopend worden tussen 14.00 en 15.00 uur en eindigen om 22.00 uur. Wie zich wil opgeven voor de kofferbakmarkt kan dat doen via jantenklooster@hotmail.com of door hem te appen of te bellen: 0642936362.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice