23 september 2021 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Klassiek ballet en klassieke dressuur komen samen

Geplaatst op: 24 augustus 2021

(Adv.) Bij De geschilde aardappel kun je, naast lekkere patat, ook klassiek ballet en klassieke dressuur verwachten. Wat een onverwachte combinatie. Jojanneke van De geschilde aardappel en Lindy Kaper van Scala Centrum voor de Kunsten vertellen er meer over.

Dansen

Met ingang van maandag 6 september gaat Lindy danslessen voor kinderen verzorgen in de zaal van De geschilde aardappel. Er is kinderdans (4 en 5 jaar), dansoriëntatie (6 jaar), klassiek ballet en jazzdance (7 t/m 9 jaar). Alle informatie daarover is te vinden op ontdekscala.nl. Lindy: ‘Ik was meteen verliefd op de zaal van De geschilde aardappel, een prachtige locatie om danslessen te verzorgen. De plek biedt ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld een mooie kerstvoorstelling met de sfeervolle paardenstal als achtergrond.’

Jojanneke: ‘Ik kijk uit naar de samenwerking. Wat mij vooral aanspreekt aan Scala is het kunstzinnige. Ik vind bijvoorbeeld de uitvoeringen van de dansgroepen van Lindy, die ik ken van haar activiteiten in Meppel en Steenwijk, origineel, creatief en ontroerend. Er wordt kunst gemaakt met lichaamstaal.’

Paardrijden

Jojanneke geeft zelf al een aantal jaar paardrijlessen op maat: ‘In kleine groepen leer je alle facetten van het omgaan met paarden. Indien gewenst begeleid ik je tot Z niveau dressuur, maar er is ook zeker ruimte voor het opbouwen van een band met je paard, bewegen op het paard en het ontwikkelen van stil leiderschap.’
Informatie

Voor meer informatie kun je bij Scala of De geschilde aardappel terecht. Opgeven voor het dansen gaat via ontdekscala.nl. Opgeven voor paardrijden gaat op dit moment helaas niet, omdat het vol zit. Maar normaal kun je terecht bij Jojanneke of degeschildeaardappel.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice