28 maart 2024 Gebruikers online: 48
Agenda
Active creations

Agnieten College start het schooljaar ‘Xplosief’

Geplaatst op: 27 augustus 2021

Een denderend trommelgeluid en dansende leerlingen op populaire muziek. Een meterslange catwalk met daarop leerlingen in zelfgemaakte, artistieke modecreaties. Jonge DJ’s die meedeinen op de digitale beats van hun pas samengestelde tracks. Dat soort dingen zie en hoor je niet elke dag wanneer je langs het schoolplein van het Agnieten College in Zwartsluis loopt. Maar deze week wel.

De nieuwe brugklassers van het Agnieten College volgden in hun eerste schoolweek het introductieprogramma van de nieuwe school. De eerste dagen stonden vooral in het teken van het (opnieuw) kennismaken met de klas en de mentor. Wat is nu eigenlijk de veiligste weg naar school, kennismakingsspelletjes en verantwoord iPadgebruik waren voorbeelden van activiteiten die gedaan werden. De mentor werd daarbij geassisteerd door de juniormentor; een derdejaars leerling die de nieuwe brugklasser helpt zich snel thuis te laten voelen op hun nieuwe school.

Als afsluiting van deze kennismakingsweek volgden de brugklassers verschillende workshops als dans, percussie, beatmaking, theater of modeontwerpen. Deze workshops werden verzorgd door Xplosief uit Zwolle.

De verschillende kunsten werden vervolgens getoond in allerlei soorten korte optredens aan belangstellende ouders en verzorgers op het schoolplein. Vol trots werd de uitvoering aanschouwd. Voor ouderejaars werden er ook introductieactiviteiten georganiseerd. Klas 2 stapte traditiegetrouw in de kano om een vaartocht te maken over het water van de Weerribben-Wieden. Klas 3 werd vaardig gemaakt in het koken van een maaltijd op een open vuur, rijden op een longboard en schieten met pijl en boog.

Op de bowlingbaan konden de vierdeklassers de strijd aangaan om de meeste punten te behalen. Natuurlijk was het bijpraten over de belevenissen uit de inmiddels afgelopen vakantie ook een belangrijk onderdeel bij al deze activiteiten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice