23 september 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Na Staphorst heeft Zwartewaterland laagste vaccinatiegraad Overijssel

Geplaatst op: 9 september 2021

Zwartewaterland heeft na Staphorst verhoudingsgewijs het laagste aantal volwassen dat is gevaccineerd tegen COVID-19 in Overijssel. De RIVM heeft donderdag cijfers bekendgemaakt over de huidige vaccinatiegraad per gemeente. In Zwartewaterland is 63 procent van de volwassen volledig gevaccineerd. Slechts vijftien andere Nederlandse gemeentes hebben een lagere vaccinatiegraad.

73 procent van de volwassenen heeft één prik gehad. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is binnen de gemeente 43 procent deels gevaccineerd en 30 procent volledig. Zo staat bij alle twaalf-plussers de vaccinatiegraad op 70 procent voor één prik en 60 procent op twee prikken.

GGD IJsselland presenteerde woensdag de vaccinatiebus die gaat rondrijden in de regio. Daarmee wordt geprobeerd nog meer prikken te kunnen zetten om de bevolking te beschermen tegen de gevolgen en verspreiding van het coronavirus. “We willen drempels wegnemen bij de mensen die nog niet de kans hebben gezien om zich te laten vaccineren”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccineren GGD IJsselland. De vaccinatiebus wordt aanstaande vrijdag en zaterdag voor het eerst ingezet. Nieuwleusen heeft de primeur. Ook voor informatie over de corona-vaccins kan iedereen terecht bij de bus. De route van de bus is te vinden op deze pagina met de locatiegegevens.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Aquaservice