Agenda
Active creations

DESZ wint in enerverend duel van VVI

Geplaatst op: 13 september 2021

De Sluzigers speelden afgelopen zaterdag eindelijk weer een officieel duel, VVI was de eerste tegenstander in het bekertoernooi. De thuisploeg schoot uit de startblokken en drukte dit uit in de score, vlak voor rust kwam DESZ langszij. In het tweede bedrijf leek de wedstrijd snel beslist doordat DESZ drie keer wist te scoren, ware het niet dat de thuisploeg nog twee keer wist te scoren. DESZ hield stand en wist de overwinning over de streep te trekken, 3-4.

In de beginfase van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat VVI een strijdlustig ploegje is. Veel lange ballen achter de laatste linie van DESZ werden ook gelijk gevaarlijk, de 1-0 voorsprong hing dan ook echt in de lucht. Deze viel in de 7e minuut door hard genomen hoekschop die werd binnengekopt bij de eerste paal, 1-0. Terwijl de storm van VVI daarna iets was gaan liggen werd DESZ voor het eerst gevaarlijk in de 25e minuut. Een goedlopende aanval over de linkerkant van het speelveld eindigde voor de voeten van Krabbe, zijn inzet eindigde op de keeper. In de omschakeling werd VVI gevaarlijk, Robbert Elken wist met een uiterste krachtsinspanning de bal weg te werken.

DESZ kreeg vlak voor rust de ultieme kans om op gelijke hoogte te komen. Een terugspeelbal op de keeper kwam voor de voeten van Esteie, laatstgenoemde leek te schrikken van deze mogelijkheid en schoot de bal wild op het hoofd van de doelman. Niet veel later viel de goal gelukkig wel voor DESZ, een strakke voorzet van Kuurman kon vanuit een scrimmage ingewerkt worden door Konterman, 1-1.

Na de theepauze kwam DESZ erg sterk uit de kleedkamer. In de 49e minuut was het raak. Een corner van Danny Moorman werd losgelaten door de doelman, een goed oplettende Gerjan Konterman kon de bal over de doellijn werken, 1-2. Na de voorsprong voor de rood-witten werd DESZ gelijk weer gevaarlijk. Esteie ontving de bal op zo’n 25 meter van het doel en wist deze op mooie wijze binnen te schieten in de verre hoek, 1-3. In de 57e minuut was het wederom raak voor de Sluzigers. Een voorzet vanaf de linkerkant van Danny Moorman kwam op het hoofd van Frank Kuurman, 1-4.

DESZ leek op rozen te zitten maar de stugge Friezen gaven niet op. In de 62e minuut deden de oranjehemden iets terug. Een goede steekpass door het hart van de verdediging werd hard achter Abma geschoten, 2-4. De rood-witten konden uitlopen naar een 2-5 voorsprong maar vergaten om de mogelijkheden goed uit te spelen. Zo was er een grote kans voor Esteie die zijn inzet naast zag gaan en Kuurman zag zijn poging gered worden door de goalie. In de omschakeling wist de thuisploeg wederom gevaarlijk te worden, dit leidde tot een hoekschop. De hoekschop werd slecht weggewerkt door Naberman waardoor de bal opnieuw ingebracht kon worden, Krabbe reageerde te laat waardoor er bij de tweede paal simpel binnen getikt kon worden, 3-4. In de slotfase leek het nog spannend te worden maar DESZ wist de drie punten over de streep te trekken.

Opstelling DESZ
Abma, Konterman, Elken, Naberman, Redder, Heide (58’E.Moorman), Talen, Krabbe, Kuurman, D. Moorman (60’ Witte), Esteie

Volgende week speelt DESZ om 17:00 op Sportpark de Cingellanden tegen SC Emmeloord.