Active creations

‘Een slechte generale is een goede repetitie’

Geplaatst op: 18 september 2021

Fotoserie: Henk Kuik

DESZ is er niet in geslaagd om het bekerduel tegen Emmeloord te winnen. Ondanks dat de Sluzigers op 1-0 voorsprong kwamen dankzij een goal van Danny Moorman, waren de voetballers uit de polder te sterk. Het werd uiteindelijk 1-4.

Om 17:00hr trapte Emmeloord af en al gauw bleek dat DESZ opzoek ging naar een snelle goal. Na een aanval uit het boekje over meerdere schijven, was Danny Moorman het eindstation en ronde koelbloedig af. DESZ had zijn vroege doelpunt te pakken en wou er meerwerk van maken. Dit resulteerde in een handvol kansen, maar veelal ontbrak de echte scherpte om de twee of drie nul te maken. Iedere voetballer kent het wel, als je zelf niet scoort…. Dan doet de tegenstander dat wel. En zowaar was daar het eerste gevaar aan Emmeloord zijde. DESZ zette even niet genoeg druk en de gastheren lieten zien dat er ook voldoende voetballende kwaliteiten in de ploeg zat. Middels een paar voetaanrakingen stond opeens de nummer 10 van Emmeloord helemaal vrij in de 16, maar de kalmte ontbrak om de 1-1 op het scorebord te produceren. DESZ kwam met de schrik vrij en was wakker geschud. Dit resulteerde in een mooi actie van Mika Esteie. Hij degradeerde een paar tegenstanders tot figuranten en werd neergehaald binnen de zestien, heel Zwartsluis zag een penalty. Scheidsrechter de Wit zag het anders en liet doorspelen. Hierna zochten beide partijen de kleedkamer op voor de thee.

Pim Kaagman voerde twee wissels door in de rust. Martijn van der Heide werd vervangen door Bas Klaver en Robbert Redder door Bjorn Vinke. Met andere woorden twee nieuwe backs erin. Na rust veranderde niet zoveel aan het spelbeeld. DESZ ging nadrukkelijk opzoek naar de 2-0, maar slaagde hier niet in. Plots was daar Emmeloord met een uitbraak over hun linkerkant en waar hij er bij DESZ niet in wou, ging de bal er makkelijk in aan de andere kant 1-1. Opeens veranderde het spelbeeld. Het leek wel of het zelfvertrouwen helemaal weg was en de grip op de wedstrijd was helemaal verdwenen. Opnieuw was Emmeloord gevaarlijk over de linkerkant en waren dodelijk effectief. Vlak na de 1-1 tekende de ploeg uit Emmeloord ook voor de 2-1. DESZ probeerde de rug te rechten, maar alle goede bedoelingen ten spijt. Weer was er een gevaarlijke uitbraak van Emmeloord en zocht de spits van dienst bewust het been op van Arjan Krabbe. Natuurlijk heel slim gedaan. Waar DESZ geen penalty kreeg in de eerste helft, vond Dhr de Wit het nu wel voldoende voor een penalty. Uiteraard was er veel protesten van de Sluzigers, maar de overigens prima fluitende scheidsrechter was niet van zijn stuk te krijgen. Helaas had Jordy Slager geen antwoord op de prima ingeschoten penalty. Even later zat het Thomas Witte ook niet mee en in een kapbeweging schoot het in zijn kuit. Henrico Abma was zijn vervangen. De Zwollenaar normaal keeper van beroep, werd nu rechtsbuiten ingebracht. Dit kwam omdat net daarvoor Tom Kisjes was ingevallen voor Mika en dus had Kaagman al zijn wisselspelers gebruikt, behalve de keeper. De dadendrang van Emmeloord was nog niet gestild en na miscommunicatie achterin ging de bal heel knullig over de doellijn van Jordy Slager. Inmiddels liepen de eerste supporters naar de kantine voor een hapje en een drankje, waardoor ze een mooi genomen vrijetrap van Karlo Naberman hebben gemist. Helaas spatte zijn knal uiteen op de paal.

De wedstrijd had twee gezichten. Voor rust was er geen vuiltje aan de lucht, hoe anders was dat na rust. Een week voor de start van de competitie is er nog genoeg stof tot nadenken bij de spelers en de technische staf. Gelukkig zijn er genoeg positieve aanknopingspunten om met vertrouwen de competitie in te gaan. Toch moeten de mannen van Kaagman stabieler opereren willen ze mee gaan doen om de prijzen. Al met al zit DESZ weer in de koker voor de volgende ronde en is deze doelstelling behaald.

Graag zien we u volgende week weer terug op sportpark Cingellanden voor de confrontatie met VV de Weide. De aftrap is om 14:45.