25 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

‘DuurSAMe Kaarten Weken’ bij SamSam: kaarten die bloeien

Geplaatst op: 21 september 2021

(Adv.) Wenskaarten gemaakt van gerecyclede oude kranten, katoenresten of zelfs landbouwafval? Dat zijn de ‘duurSAMe’ kaarten van BLOOM Your Message! Dit hippe merk wil mensen ‘verrassen en een geluksgevoel geven’, maar doet dat altijd met oog voor mens en milieu. Deze insteek sluit perfect aan bij de ‘duurSAMe’ missie van SamSam in Zwartsluis. Daarom staat de winkel de komende tijd in het teken van de ‘DuurSAMe Kaarten Weken’.

De wenskaarten van BLOOM Your Message, met opdrukken voor allerlei gelegenheden, zijn gemaakt van bloeipapier. Daarin zitten bloem-, groente- of kruiden-zaadjes verwerkt. “Plant deze in de grond en laat je verrassen door wat eruit groeit”, legt eigenaresse Leontien Voorsluijs van SamSam uit. “Zo word je dubbel getrakteerd: een mooie boodschap van een naaste én fleurige bloemen, heerlijke groenten of kruiden.”

Kaarten die het milieu trakteren

Maar de kaarten trakteren óók het milieu. Ten eerste omdat BLOOM Your Message gebruikte grondstoffen opnieuw gebruikt in zijn productieproces. De kaarten zijn daarnaast ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar, wat afval voorkomt. Verder laten ze de ontvanger bezig zijn met de natuur. Het kaartje vraagt namelijk de nodige aandacht, om tot volledige bloei te kunnen komen.

Potloden die bloeien

BLOOM Your Message maakt nog meer bijzondere producten, zoals met zaden gevulde confetti en Sprout-bloeipotloden. “Dit met de hand gemaakte schrijfgerei, geproduceerd van verantwoord cederhout, bevat aan het uiteinde een kokertje met bloem-, kruiden- of groente-zaden”, vertelt Leontien. “Is het potlood opgebruikt? Plant dan het stompje in een bloempotje met aarde. Ook hier groeien weer de fijnste natuurcreaties uit.”

BLOOM Bijenhotels

BLOOM Your Message biedt ook bijenhotels aan. “Het gaat namelijk niet goed met de wilde bijenpopulatie. Met dit ‘duurSAMe’ bijenhotel bied je deze waardevolle insecten een ‘thuis’, van waaruit ze planten en bloemen kunnen bestuiven. Het betreft een ‘do it yourself’-pakket, gemaakt van landbouwafval en voorzien van een natuurlijke coating.”

Sidedish Cards

Tot slot vraagt SamSam de aandacht voor Sidedish Cards. “Dit maatschappelijk verantwoorde merk maakt de meest bijzondere kaarten, opgeleukt met bijvoorbeeld een gelukspoppetje of houten hartje”, aldus Leontien. “De Sidedish Cards, die gemaakt worden in samenwerking met verschillende sociale werkplaatsen, zijn verkrijgbaar met vele opdrukken voor iedere gelegenheid.”

Bezoek de winkel

Wie meer wil weten over de kaarten van BLOOM Your Message en Sidedish Cards, of over de bloeipotloden en het DIY-bijenhotel, kan terecht in de winkel van SamSam aan de Stationsweg in Zwartsluis. “We zien je graag tijdens onze ‘DuurSAMe Kaarten Weken’”, besluit Leontien.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice