9 december 2021 Gebruikers online: 54
Agenda
Active creations

DESZ geeft voorsprong onnodig uit handen en verliest

Geplaatst op: 25 september 2021

Fotoserie: Henk Kuik

Na ruim 350 dagen niet gespeeld te hebben in competitie verband was het afgelopen zaterdag eindelijk zo ver. DESZ mocht aantreden tegen de Weide uit Hoogeveen. Voor rust kwamen de Sluzigers op een 1-0 voorsprong. Na de thee pauze werd deze marge verdubbeld. Nadat de uitploeg iets terug had gedaan kantelde de wedstrijd volledig, na 90 minuten stapten de groen-witten als winnaar van het veld

Omstreeks 14:45 werd er afgetrapt op een sfeervol sportpark de Cingellanden. DESZ zette de ploeg uit Hoogeveen onder druk waardoor de eerste grote kans niet lang op zich liet wachten. Kisjes ontving de bal op zo’n 25 meter van het doel en besloot te schieten, zijn poging eindigde op de paal. In de 14e minuut was het wel raak voor DESZ. Een goed genomen hoekschop van Danny Moorman kon bij de tweede paal simpel binnen geschoten door Gerjan Konterman, 1-0. DESZ drukte de uitploeg verder naar achteren en werd wederom gevaarlijk via een hoekschop. Een afgeslagen hoekschop van Naberman kwam voor de voeten van D.Moorman, ook zijn poging eindigde op de paal.

Het restant van de eerste helft zorgde voor weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen. DESZ bleef hoog druk zetten op de laatste linie van Hoogeveen, waar de uitploeg ervoor koos om vooral via de omschakeling gevaarlijk te worden. Henrico Abma wist in de eerste helft vrij simpel zijn doel schoon te houden, dit kwam ook mede door het goed verdedigen van de thuisploeg. Ruststand 1-0 voor de rood-witten.

Na de theepauze wist DESZ snel de score te verdubbelen. DESZ zette hoog druk en veroverde via Kisjes rondom het 16 meter gebied van Hoogeveen. De bal kwam in de voeten van Kuurman die op zijn beurt Danny Moorman alleen voor de keeper zette, laatstgenoemde schoot de bal strak tegen de touwen, 2-0. Het leek een prettige middag te worden voor de mannen van Kaagman. DESZ was in het tweede bedrijf onrustig aan de bal, leed veel balverlies waardoor de Weide gevaarlijk kon worden echter bracht Abma redding. In de 60e minuut was Abma kansloos op een inzet van Strijker, 2-1. DESZ leek de draad kwijt te zijn en de uitploeg rook bloed.

De rood-witten hadden de ultieme kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De ingevallen Esteie was zijn tegenstander te slim af op de achterlijn van De Weide, daar waar iedereen verwacht had dat Esteie de bal terug zou leggen op de vrijstaande Kuurman, schoot hij zelf waardoor de 2-1 op het scorebord bleef. Niet veel later kreeg DESZ de spreekwoordelijke deksel op de neus. Na balverlies op het middenveld wist Strijker oog in oog met Abma te scoren, 2-2. Binnen 15 minuten kantelde de wedstrijd volledig om. De 2-3 liet niet lang op zich wachten, Mulder verschalkte Abma vanaf 16 meter in de korte hoek. DESZ probeerde in de slotfase de stand gelijk te trekken en werd via Krabbe, Moorman en Esteie gevaarlijk maar wist niet te scoren, eindstand 2-3.

Opstelling DESZ
Abma, van der Heide (70’Geertman), Konterman (80’Elken), Naberman, Redder, Talen, Krabbe, Kuurman, Witte, Kisjes (65’Esteie), D.Moorman.

Volgende week spelen de Sluzigers in Assen tegen Achilles 1894, aanvang 15:00.

Uitslagen uit de regio:

’S Heerenbroek – VHK Sint Jansklooster: 4 – 0

HZVV Hoogeveen – Sportclub Genemuiden: 2-0

SV Ens – SV Belt-Schutsloot’77: 3-3

VV Hulshorst – Olympia’28 Hasselt: 2-2

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice