Active creations

Winst voor DESZ

Geplaatst op: 2 oktober 2021

Foto Jan Willen Oldenbeuving

De hoofdmacht van DESZ heeft afgelopen zaterdag een knappe overwinning geboekt op Achilles 1894 uit Assen. De mannen van Pim Kaagman kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar hielden niet lang stand. Na de rust kregen de Sluzigers de betere kansen maar vergaten te scoren. In de slotfase was het dan eindelijk raak waardoor DESZ met drie punten in de tas naar Zwartsluis vertrok, 1-2.

In de beginfase van de wedstrijd werd de verhouding gelijk duidelijk, DESZ liet de bal bij de thuisploeg en loerde in de omschakeling op de counter. Na 6 minuten spelen ontving Danny Moorman de bal aan de linkerkant van het speelveld en slingerde de bal voor het doel, Thomas Witte kopte de bal door waardoor Tom Kisjes simpel kon binnen koppen, 0-1. Echter konden de Sluzigers niet lang genieten van de voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant kon makkelijk uit de lucht geplukt worden door Abma ware het niet dat hij de bal los liet. De bal viel voor de voeten van de spits en kon in een leeg doel binnen schuiven, 1-1.

Na de gelijkmaker werd het spel rommelig. DESZ hield het veld compact en legde veel energie in de wedstrijd, zonder al teveel kansen verliep het eerste half uurtje erg rustig. In de 30e minuut had Frank Kuurman de mogelijkheid om de score te verdubbelen maar hij stuitte op de goalie van Achilles 1894. Een kleine tien minuten later werd Achilles gevaarlijk. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam niet goed op het hoofd van Naberman, de bal leek in de hoek te gaan maar Abma kon met een ultieme inspanning de bal uit het doel houden.  Ruststand 1-1.

Na de theepauze was de beste kans voor DESZ. Naberman stuurde Kuurman middels een lange bal weg richting het vijandelijke doel, laatstgenoemde kwam een teenlengte tekort om de bal over de uitstormende doelman te tillen. De thuisploeg probeerde vooral gevaarlijk te worden via de zijkanten maar van der Heide, Naberman, Konterman en Redder waren sterk in de duels en zorgde dit voor weinig gevaar. Zonder echt grote kansen was Achilles opzoek naar de overwinning. DESZ bleef loeren op de counter, via Witte kregen zij twee dotten van kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar Witte miste de juiste precisie.

Een goed strijdend DESZ werd in de slotfase ontzettend gevaarlijk maar vergat te scoren. Via Konterman en Kisjes kon het de wedstrijd naar zich toe trekken maar bij beide pogingen kwamen zij net iets tekort om af te drukken. In de 86e minuut was het dan eindelijk raak voor de Sluzigers. Arjan Krabbe kopte raak op een strak genomen hoekschop van Mika Esteie, 1-2. DESZ bleef als collectief dicht bij elkaar en hield het veld tot de laatste minuut compact waardoor de thuisploeg met opportunistisch voetbal weinig kansen kreeg, eindstand 1-2.

Opstelling DESZ
Abma, van der Heide (60’Geertman), Konterman, Naberman, Redder, Krabbe, Talen, Kuurman, D.Moorman (65’Esteie), Kisjes, Witte.

Doelpuntenmakers DESZ
0-1 Tom Kisjes
1-2 Arjan Krabbe

Volgende week spelen de rood-witten een thuiswedstrijd tegen DZOH, aanvang 14:45.