23 mei 2022 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Schans-vrijwilligers vieren jubileum met vaartocht

Geplaatst op: 11 oktober 2021

Vrijwilligers van Woonzorgcentrum De Schans vierden vorige week  hun jubileum op de rondvaartboot De Visarend. Een aantal van de 22 vrijwilligers vierden hun 12,5-jubileum en een groot deel van de vrijwilligers is al meer dan vijfentwintig jaar als vrijwilliger in dienst van De Schans.

De jubilarissen zijn: Martine Sol, Grietjes Sol, Willy Westerhuis, Alie Appelo, Hennie Schaart,Marrie Kisjes, Thys Corporaal, Gea van de Vegt, Diny van Dijk, Clasien Mones, Alie Akkerman, Alice Schaapman, Mini Nylant , Tiny Kuurman, Alie Kisjes, José Smit Visscher, Dinie van Veen, Meindert van Veen, Jansje Hansink, Wilma Doosje Gertrude Achterberg en Harmke Schraa.

De vrijwilligers werden in twee groepen om 16.00 uur ontvangen aan boord. Onder het genot van een hapje en drankje en het mooie uitzicht op het water en de vrijwilligerscoördinator Herma Sybrand werden samen herinneringen opgehaald over de vele jaren vrijwilligerswerk van iedereen. Heel veel activiteiten waar de meeste vrijwilligers ooit voor gevraagd werden bestaan nog steeds, zoals de baliebezetting, de borrelavonden, het koffie schenken, de bingo, restaurant bedienen, winkeltje bemensen, spelletjesmiddagen, avondoptredens verzorgen etc.

Wel ziet de vrijwilligerscoördinator dat er nu steeds meer behoefte is aan individuele activiteiten voor bewoners van de Schans. Denk aan wandelen, duofietsen, voorgelezen worden, computeren en ook het samen eten is belangrijker geworden. De Schans is nog steeds blij met de aanmelding van nieuwe vrijwilligers. De vrijwilligers kregen als dank voor hun inzet enkele cadeaus aangeboden namens Woonzorgconcern IJsselheem. De middag werd afgesloten met een ‘Odegedicht’ aan de vrijwilligers.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Aquaservice