6 december 2023 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Hoe kun je een video naar je tv streamen vanaf je pc? 

Geplaatst op: 13 oktober 2021

(Adv.) Netflix, Hulu en Amazon Video zijn misschien de gemakkelijkste manieren om content te streamen, maar ze hebben misschien niet precies wat je wilt kijken. Als je de afgelopen jaren hebt besteed aan het opbouwen van je eigen verzameling digitale content, kun je kijken wat je wilt, maar het op je grote tv krijgen is niet altijd het meest eenvoudige proces. Als je wilt weten hoe je vanaf het internet van je computer een video naar je televisie kunt streamen, is het een goed idee om dit artikel te lezen. 

Methoden

Over het algemeen zijn er twee handige manieren om inhoud van uw computer of mobiele apparaat naar je tv te krijgen: screen mirroring en mediaservers. Je kunt ook gewoon de weg van de minste weerstand nemen en je apparaat via HDMI op je tv aansluiten, maar daarvoor heb je geen handleiding nodig. Dit is namelijk heel eenvoudig. Ook zou het nog kunnen dat internet en tv samengaat op je televisie. Bij een smart tv is dit het geval, je kunt dan dus op de televisie zelf op het internet gaan. Desondanks werkt dit niet altijd even goed. In dit artikel verdiepen we ons daarom in screen mirroring en mediaservers.

Screen mirroring

Schermspiegeling is de snellere optie, dus dat behandelen we eerst. Houd er echter rekening mee dat als je regelmatig dingen vanaf je computer of mobiele apparaat gaat streamen, je jezelf op de lange termijn veel tijd en moeite kunt besparen door een mediaserver op te zetten. Daarover later meer. Er zijn drie hoofdtypen protocollen voor screen mirroring en je hebt verschillende hardware en software nodig, afhankelijk van wat je wilt gebruiken. Over het algemeen wordt desondanks gekozen voor Google Chromecast. Dit protocol werkt met bijna elk modern Android-apparaat, waardoor het een uiterst toegankelijke oplossing is. De Chromecast is dus de ontvanger, dit moet je in de tv plaatsen. Vervolgens kun je bijvoorbeeld via YouTube op je pc eenvoudig een video kunnen streamen naar je televisie.

Mediaservers

Hoewel mediaservers een paar minuten of een paar uur, afhankelijk van hoeveel media je hebt verzameld, nodig hebben om in te stellen, zijn ze een veel betrouwbaardere en efficiëntere manier om content te streamen dan screen mirroring. Mediaserverprogramma’s veranderen je pc in principe in een externe server die video streamt naar een ontvanger die is aangesloten op je tv. Ontvangers optimaliseren video die wordt gestreamd vanaf mediaservers vaak, ongeacht het formaat waarin het is opgeslagen, waardoor het een goede keuze is voor iedereen met een Wi-Fi-verbinding die niet betrouwbaar genoeg is voor perfecte schermspiegeling. Kwaliteitsmediaserverprogramma’s zijn er dertien in een dozijn, vooral op Windows en Android. Op Google kun je dan ook veel voorbeelden hiervan vinden, waar veel ook nog eens gratis van zijn. Desondanks zijn er tevens geschikte betaalde opties, waarbij je onder meer kunt denken aan Plex en PlayOn. Desondanks zijn de gratis programma’s ook geschikt. Wat wel van belang is, dat je al je media op één gemakkelijk te vinden locatie plaatst.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice