25 april 2024 Gebruikers online: 73
Agenda
Active creations

Recept v/d week: pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en crispy bacon

Geplaatst op: 15 oktober 2021

Ja! Deze smaakvolle soep wil je op een zondagavond met een lichte regenbui en je favoriete netflix serie. De smaakvolle, smeuige flespompoen krijgt een enorme extra kick zodra je hem roostert. Dit in combinatie met wat suiker en kaneel zorgt voor een extra smaakdimensie. Dat pompoensoep zo bijzonder kan zijn, heerlijk!

Benodigdheden voor 4 personen

1 kilo flespompoen

5 medium bospenen

1 grote ui

4 teentjes knoflook

4 – 6 plakken ontbijtspek

1,2 liter kippenbouillon (2,5 bouillonblokje)

2 kippendijen (meegekookt in bouillon)

2 el. zonnebloempitten

3 el. extra Virgin olijfolie

2 el. bruine basterdsuiker

1 el. kaneel

Zout en peper

Bereiding:

1) Halveer de flespompoen en lepel de zaadjes eruit. Snijdt de bospenen en ui in grove stukken. Leg alles in een braadslede en voeg de vier tenen knoflook geheel toe. Voeg de olijfolie, zout, peper, kaneel en bruine basterdsuiker toe en hussel goed door. Zorg er vooral voor dat pompoenen goed zijn ingewreven en alle smaken bevatten.

2) Verwarm de oven of BBQ voor op 210 graden. Bereidt de BBQ voor op de indirecte methode (warme en koude zone). Zet de braadslede op de BBQ en rooster alles voor zo’n 50 tot 60 minuten. Breng ondertussen de 1,2 liter water aan de kook met de 2,5 kippenbouillon blokjes en voeg de kippendijen toe en kook dit voor 10-15 minuten.

4) Na 45-60 minuten is de pompoen gaar en grill je deze nog even kort boven de kolen voor wat extra houtskool smaak. Dit hoeft niet, want de smaak vanuit de oven is ook al helemaal top. Laat de groente voor 10 minuten afkoelen. Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek in een koekenpan of barbecue krokant uit. Rooster vervolgens de pompoenpitten in een koekenpan, totdat ze goudbruin zijn

5) Lepel de pompoen uit en voeg het vruchtvlees gezamenlijk met de knoflooktenen, wortel en ui toe aan de bouillon. Laat dit voor 5-10 minuten zachtjes meekoken en pureer de soep met een staafmixer

6) Serveer de soep met druppels kookroom, de uitgebakken stukjes bacon en geroosterde pompoenpitten.

7) Eetsmakelijk!

Dit recept is samengesteld door De Bigondier. Belang bij goed bijpassende wijn? Klik hier om naar desbetreffende wijn op de website van De Bigondier te gaan.

Bekijk het recept en de bijpassende wijntip op de-groentemannen.nl/recept

De Bigondier is dé wijn- en lifestyle retailer met een enorme liefde voor koken. Het hart van De Groentemannen klopt sneller voor verser, smaakvoller, gezonder en gevarieerder eten. Nu ze hun passies combineren, kun jij de allerbeste gerechten bereiden. Met de recepten en wijntips van De Bigondier en de ingrediënten van De Groentemannen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice