9 december 2021 Gebruikers online: 47
Agenda
Active creations

DESZ en Gramsbergen delen de punten

Geplaatst op: 16 oktober 2021

In een enerverend duel kwam DESZ niet verder dan een gelijkspel. In de eerste helft kwamen de rood-witten op voorsprong maar konden hier niet lang van genieten. Vlak voor rust wist Gramsbergen nog een keer te scoren. In een leuke tweede helft kwamen de Sluzigers weer langszij, eindstand 2-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal legden beide teams veel energie in de wedstrijd. De eerste echte grote kans was voor de thuisploeg, een schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd knap gered door Abma. Het eerste grote gevaar van DESZ was gelijk raak. Danny Moorman wist Kisjes in stelling te brengen door een slimme steekpass. Kisjes bleek kalm en schoot de bal overtuigend binnen, 0-1. Lang konden de Sluzigers niet genieten want na drie minuten spelen was het alweer gelijk. Een goed opgezette aanval door het hart van het centrum kon simpel binnen getikt worden door van der Veen, 1-1.

Gramsbergen liet de bal makkelijker rond gaan dan DESZ en hier hadden de Sluzigers veel moeite mee. Vooral via de linkerkant kwam Gramsbergen een aantal keer dreigend door echter leidde dit niet tot grote kansen. Aan de andere kant van het speelveld kreeg Kuurman een grote kans op de 1-2. Een goede voorzet van Vinke werd bij de tweede paal knap op doel gekopt door Kuurman, zijn inzet werd op miraculeuze wijze gepareerd door de goalie. Vlak voor rust werd Gramsbergen wederom dreigend via de linkerkant, Konterman haalde de voorzet eruit wat leidde tot een hoekschop. Vanuit de hoekschop kon de vrijstaande Roy Seinen simpel binnen koppen, dit was tevens de ruststand 2-1.

In het tweede bedrijf moest DESZ zorgen dat het rustiger ging voetballen in balbezit zodat het tot meer kansen kon komen. In het eerste kwartier had Gramsbergen moeite om het spel te dicteren. DESZ kreeg een aantal mogelijkheden via Esteie en Moorman, beide pogingen eindigde buiten de palen. Via Kisjes wist DESZ wel te scoren. Een soortgelijk doelpunt als de eerste, wederom was Danny Moorman met een puntgave voorzet de aangever. Kisjes tikte de bal onder de keeper door waardoor de stand weer gelijk was, 2-2.

Vanaf dat moment kon de wedstrijd beide kanten op. Zo ging Esteie alleen op de keeper af maar werd op het laatste moment van de bal gegleden. Aan de andere kant bracht Abma fantastisch redding op een inzet van Seinen. De grootste kans was nog voor Arjan Krabbe  een steekpass van Kisjes zette hem alleen voor de keeper. Krabbe kwam een teenlengte tekort om de bal meer snelheid mee te geven en achter de doelman te schuiven. In een enerverend duel kwamen beide ploegen niet verder dan een 2-2.

Doelpuntenmakers DESZ

  • Tom Kisjes

2-2 Tom Kisjes

Opstelling DESZ

Abma, Konterman (45’ Geertman), Elken (75’Redder), Naberman, Vinke, Talen (75’ E.Moorman) Krabbe, Kuurman, Eateie (80’ Witte), Kisjes en Moorman.

Volgende week speelt DESZ een thuiswedstrijd tegen Elim, aanvang 14:45.

REGIONALE UITSLAGEN:

SV Gramsbergen – DESZ Zwartsluis  (2-2)

SC Genemuiden – VV Eemdijk (3-0)

Olympia’28 Hasselt – Hatto Heim (2-5)

SV Belt Schutsloot (vrij van competitie)

VHK Sint Jansklooster (vrij van competitie)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice