20 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Hennie en Anneke al 40 jaar vaste bezoekers van De Kragge

Geplaatst op: 22 oktober 2021

Anneke (links) en Hennie. Reportage: Rob van der Spek

Klokslag half acht zwaait op donderdag de deur open van zwembad De Kragge. Hennie Boes en Anneke Boxum uit Sint Jansklooster stappen fier naar binnen om hun wekelijkse baantjes te trekken. En dat doen ze nu al iets meer dan 40 jaar. Vorige week werd hun veertigjarig ‘zwemjubileum’ gevierd en werden ze feestelijk in de bloemetjes gezet door hun echtgenoten.

“Toen we veertig jaar geleden besloten om eens samen te gaan zwemmen, konden we natuurlijk niet vermoeden dat we dat de komende veertig jaar zouden blijven doen” vertelt Anneke. “We hadden niet het vooropgezette plan om er een vast uitje van te maken. Maar omdat wij beiden erg veel plezier hadden in het zwemmen is het zo gegroeid.” Omdat beide dames vlak bij elkaar in Sint Jansklooster wonen kenden ze elkaar natuurlijk wel.

“We waren al met elkaar bevriend, maar door het zwemmen is er echt een hele sterke en hechte vriendschap ontstaan”, vertelt Hennie na afloop van de driekwartier baantjes trekken. Want dat doen beide dames nog zeer intensief onder leiding van de dienstdoende badmeester. Het is dan niet meer met de souplesse van Ada Kok of Ranomi Kromowidjojo, maar als je op een gevorderde leeftijd nog zoveel enthousiasme aan de dag kunt leggen bij het wekelijkse zwemuurtje, dwingt dat ieders bewondering toch af.

Op de vraag of ze nooit overwogen hebben om ook een andere sport te gaan beoefenen volgt een nadrukkelijk ‘nee’ van beide dames. “We wandelen wel samen. Zwemmen en wandelen vinden we beiden heel belangrijk om je lichaam en je geest actief en fit te houden”, aldus Hennie. “We zijn beiden geen types die  met een legpuzzeltje op tafel achter de geraniums gaan zitten”. En wat dat wandelen betreft: “We wonen natuurlijk in een prachtig stuk van Nederland waar de natuur je als het ware uitnodigt om ervan te genieten.”.

Hoe lang de dames nog door zullen gaan met zwemmen? “Daar kun je natuurlijk nooit een exact antwoord op geven”, zegt Hennie. “Maar wat mij betreft mag dit nog jaren duren”. Anneke sluit zich hier volledig bij aan. “Het is zo ontspannend en je blijft fit, iets wat op onze wat gevorderde leeftijd ontzettend belangrijk is”. Bij de gedachte allen al glunderen beide dames. Heerlijk om zo’n plezier te hebben. Vriendinnen voor het leven!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice