23 mei 2022 Gebruikers online: 44
Agenda
Active creations

Albatros 3 bekert door

Geplaatst op: 27 oktober 2021

(Ingezonden) Afgelopen dinsdagavond stond de eerste ronde van de beker op het programma voor dartteam Albatros 3. Om stipt 20.00 uur werd er begonnen aan de eerste wedstrijd. 

Voor degenen die het niet weten: een dartwedstrijd bestaat uit 9 wedstrijden die elk een punt waard zijn. Eerst spelen alle 4 de spelers een wedstrijd alleen tegen iemand van de tegenstander. En daarna worden er 4 koppelwedstrijden (2vs2) gespeeld om vervolgens af te sluiten met een teamwedstrijd (4vs4).

In de eerste ronde van de beker is het gebruikelijk om te spelen volgens het format van de 4e klasse. Dat betekend dat er eerst een leg tac-tics word gespeeld en vervolgens word er een “normale” leg van 501 naar 0 gegooid. Mocht het dan gelijk staan word er nog een keer vanaf 501 gespeeld en dat levert een winnaar op. 

Zover kwam het alleen vanavond niet. De tegenstanders uit Meppel, spelend in café ‘t Pakhuis hadden geen antwoord op de sterke start van de Sluzigers.

Uitslagen single wedstrijden 

Arjan “kleine Jan” van der Steege 2-0 Klaas Vedder

Henk van der Vegt 2-0 Ruben Nienhuis 

Rudy “Der Alte” Hekman 2-0 Jouke v/d molen

Tim Nieborg 2-0 Jered Pullen 

Een 4-0 voorsprong dus en geen vuiltje aan de lucht voor team Albatros. Na de hapjes werd vervolgens de overwinning in de koppels veilig gesteld. Nadat Henk en Arjan hun eerste koppel wonnen was de stand 5-0 en stond de winst vast. De vraag was alleen hoe dik de overwinning dan werd. 

Even leek het team uit Meppel de geest te hebben gekregen. Rudy en Tim verloren hun koppel en zo verdiende ‘t Pakhuis hun eerste punt. In de overige koppels werd weer orde op zaken gesteld. 

Uitslagen koppels 

Arjan/Henk 2-0 Jouke/Jered

Rudy/Tim 0-2 Klaas/Ruben

Arjan/Henk 2-1 Klaas/Ruben

Rudy/Tim 2-0 Jouke/Jered

Met een tussenstand van 7-1 werd er begonnen aan de teamronde. Deze werd gewonnen door team Albatros en dus eindigde de wedstrijd in een 8-1 zege voor de sluzigers. 

Mocht je nou nieuwsgierig zijn geworden hoe dat allemaal gaat op dinsdagavond met dat darten. U bent altijd welkom om te kijken. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op 16 november tegen De Kansel. We beginnen om 20.00 uur. Volgende week spelen we uit in Meppel tegen de Casteleyn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice