11 augustus 2022 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Leerlingen Agnieten College maken kiekjes voor fotoproject Hanze 

Geplaatst op: 27 oktober 2021

Jongeren uit verschillende Hanzesteden zijn aan het fotograferen geslagen om te laten zien wat hen verbindt en onderscheidt. Ook leerlingen van het Agnieten College Zwartsluis zijn gevraagd om aan dit internationale fotoproject mee te werken. De mooiste foto’s worden verwerkt in een veelzijdige internationale collage.

Leerlingen gingen op pad om foto’s te maken in de Hanzestad Hasselt. Nadat de eerste foto’s gemaakt waren was het tijd voor een bezoek aan het gemeentehuis. Hier werden ze hartelijk ontvangen door wethouder Harrie Rietman. De leerlingen mochten in de raadszaal plaatsnemen en werden enthousiast toegesproken door de wethouder.

Na de kennismaking en een fotomoment gingen ze snel weer aan de slag om foto’s op een bingokaart vol te krijgen. De focus lag op thema’s die te maken hebben met de Hanze. Denk dan aan het stadhuis, het marktplein en de gevels. Maar ook straatkunst, ramen en alles wat met corona te maken heeft werd in beeld gebracht.

De foto’s uit meerdere Hanzesteden worden verwerkt tot collages en tentoongesteld in diverse Hanzesteden.  

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice