25 juli 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

De Sluziger Bridge Club, een bruisend gezelschap

Geplaatst op: 29 oktober 2021

Reportage: Rob van der Spek

In Hotel Zwarte Water komen iedere maandagmiddag en donderdagavond de leden van de Sluzinger Bridge Club bijeen voor hun wekelijkse clubmiddag of avond. Want maandagmiddag is de beginners bijeenkomst en donderdagavond spelen de gevorderden. Wie denkt dat bridge een elitaire sport is en waar de clubleden tijdens het spelen van een robbertje geen woord met elkaar wisselen, komt bij de Sluzinger Bridge Club bedrogen uit. De gezelligheid straalt je al tegemoet vanaf het moment dat je in de prachtige zaal binnenkomt.

Voorzitter Jann Henzen legt uit wat er zo bijzonder is aan de bridgesport: “Het is een denksport die je jong van geest houdt en waarbij de sociale contacten van het verenigingsleven centraal staan”, legt hij uit. De inmiddels binnengestroomde clubleden beamen dit en het is goed te horen en te zien dat hier goede vrienden en kennissen bijeenkomen om een avondje gezellig te bridgen. Geen steriel samenzijn, maar een gezellig sociaal gebeuren.

De Sluzinger Bridge Club heeft momenteel ca. 50 leden. Dat waren er wel meer maar door de panemie hebben toch een aantal leden afgehaakt. Gelukkig is er nu weer wat toeloop. Jann Henzen is er duidelijk over: “Als  de mensen een keertje geweest zijn is men over het algemeen erg enthousiast. Ik nodig bij deze dan ook iedereen die belangstelling heeft voor het kaartspel uit om op maandagmiddag eens naar Hotel Zwartewater te komen. Dan krijgen ze uitleg en instructies hoe het spel in elkaar zit en kan men direct al met de beginners meespelen.”

Er worden ook beginnerscursussen gegeven. Voor de gevorderden is de donderdagavond uitermate geschikt. Wij houden er bij onze bridgeclub om de instap naar de vereniging laagdrempelig te houden. Je wordt opgevangen door een senior lid van de vereniging en krijgt volledige uitleg. Donderdagavond wordt er gespeeld om de clubcompetitie. Clubkampioenen Kees Kloosterman en Hans Henkes vullen de voorzitter aan: “Wij kijken er elke week weer naar uit met elkaar een avondje gezellig te bridgen. Met name onze grotere toernooien zijn heel erg leuk. We hebben een Kerstdrive, een Paasdrive en een Einddrive aan het einde van het seizoen.”

Als je kennis gemaakt hebt met deze bridgevereniging en je bent enthousiast dan kun je lid worden. Voor 50,00 euro per jaar kunnen liefhebbers zowel op maandagmiddag als op donderdagavond spelen.

En wie na het lezen van dit artikel nog steeds van mening is dat de bridgesport of een bridgevereniging een oubollig gebeuren is voor ouderen komt bij De Sluzinger Bridge Club bedrogen uit. Een levendige gezellige vereniging waar het plezier van alle kanten afstraalt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice