23 mei 2022 Gebruikers online: 41
Agenda
Active creations

DESZ haalt drie belangrijke punten op in Emmen

Geplaatst op: 30 oktober 2021

Foto: Jan Willem Oldenbeuving.

De hoofdmacht van DESZ heeft drie hele belangrijke punten gepakt in Emmen. De ploeg van Kaagman kwam vroeg in de wedstrijd op 0-1, dit was tevens de ruststand. Kort na rust viel de 0-2 door een prima counter. Toen de thuisploeg in de slotfase een penalty miste kwam de zege niet meer in gevaar.

DESZ begon erg sterk aan de wedstrijd. Na goed druk zetten van Arjan Krabbe op de defensie van Drenthina was het in de 5e minuut al raak. Krabbe veroverde de bal en zag Kisjes vrij staan voor het doel. Laatstgenoemde kon in een leeg doel simpel binnen werken, 0-1. In de beginfase domineerde DESZ het spel en was het in balbezit erg rustig aan de bal. In de 21e minuut had Kisjes de 0-2 op de schoen. Een fantastische steekpass van Kuurman kon Kisjes niet verzilveren.

DESZ controleerde de wedstrijd en gaf weinig weg, toch werd de thuisploeg gevaarlijk. Een indraaiende bal bleef stil liggen in het 5 meter gebied, Abma bracht knap redding waardoor het 0-1 bleef. Tot aan de rust bleef DESZ erg sterk maar creëerde het weinig kansen. De ploeg van Kaagman kon de thee opzoeken met een 0-1 voorsprong.

In het tweede bedrijf ging Drenthina opportunistischer spelen. Dit zorgde ervoor dat er meer ruimte achter de defensie van de thuisploeg kwam. De eerste grote kans was voor Drenthina. De spits van de Emmenaren stond oog in oog met Abma maar de keeper van DESZ kwam als winnaar uit de strijd. Diezelfde Abma verstuurde een magistrale pass richting Kisjes. Zijn uittrap gleed door tot in het 16 meter gebied van het vijandelijke doel, Kisjes verschalkte de keeper met een fantastische lob, 0-2.

Echter gaf de thuisploeg niet op, middels lange ballen probeerden zij gevaarlijk te worden maar defensief was het goed op orde bij de rood-witten. In de 80e minuut wees de scheidsrechter naar de stip. Robbert Elken kreeg de bal op de hand waardoor er geen andere keuze was dan de bal op 11 meter te leggen. Resmon Roemahlewang schoot de bal hoog over het doel. De 0-2 kwam hierdoor niet meer in gevaar waardoor DESZ nog steeds ongeslagen is in uitduels.

Opstelling DESZ
Abma, Talen, Konterman, Elken, Redder, E.Moorman, Naberman, Krabbe, Kuurman (70’Witte), Kisjes, D.Moorman (83’Esteie).

Doelpuntenmakers DESZ
0-1 Tom Kisjes
0-2 Tom Kisjes

Volgende week spelen de rood-witten een thuiswedstrijd tegen Bedum, aanvang 14;45 uur.

Regionale uitslagen:

Espel – SV Belt Schutsloot’77 (2-2)

Elburger SC – Olympia’28 Hasselt (3-3)

Noord Veluwe Boys – VHK Sint Jansklooster (1-4)

VV Buitenpost – SC Genemuiden (1-2)

Drenthina Emmen – DESZ Zwartsluis (0-2)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice