23 mei 2022 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Zwartewaterland krijgt een ‘woonaanjager’

Geplaatst op: 5 november 2021

Gemeente Zwartewaterland trekt de komende twee jaar 200.000 euro uit voor een ‘woonaanjager’. Die moet een belangrijke rol gaan spelen bij de zoektocht naar voldoende woningen. Ook in Zwartewaterland is de woningnood groot. Bij de Algemene Beschouwingen was dat donderdagavond logischerwijs ook het onderwerp.

Alle partijen schaarden zich achter een amendement van PvdA, ChristenUnie, SGP en VVD voor de woonaanjager. Ze zien dat niet als kritiek op het huidige college. “Het is niet zo dat het college te weinig doet, maar er zijn nog zoveel andere zaken”, vindt Astrid Dijkstra van PvdA. De woonaanjager heeft juist wel alle tijd voor de woningnood.
Wethouder Slingerland beschouwt een woonaanjager ook niet als kritiek op het college. Hij omarmde het amendement ook. “Dit is een prima aanvulling op het huidige beleid”, aldus Slingerland.

Dijkstra roept op om het takenpakket vooral niet teveel dicht te timmeren. De woonaanjager moet veel vrijheid krijgen en vooral denken in kansen in plaats van belemmeringen. Ook moet hij de kansen van nieuwe woonvormen gaan onderzoeken, zoals tiny houses.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice