Agenda
Active creations

DESZ klimt naar vierde plek in competitie na winst op Bedum

Geplaatst op: 6 november 2021

Na een serie niet al te beste thuiswedstrijden heeft DESZ op het eigen sportpark met ruime cijfers gewonnen van SV Bedum.​DESZ stond met rust al met 3-0 voor. Na de rust werd er nog één keer gescoord door DESZ, eindstand 4-0.

In de beginfase had DESZ het erg zwaar, Bedum had het overwicht op het middenveld maar tot echte kansen kwamen ze niet. Na zo’n 10 minuten kwam DESZ wat beter in de wedstrijd. Dit leidde tot het eerste kansje voor Tom Kisjes, zijn inzet kon makkelijk opgepakt worden door de keeper.

In de 17e minuut was daar de openingstreffer voor DESZ. Krabbe verstuurde een prachtige pass die Kisjes vrij voor de keeper zette. Kisjes was niet zelfzuchtig en speelde de bal breed op de meegelopen Redder die deze kans makkelijk kon binnenschuiven.

Kort daarna was daar de voorzet van Danny Moorman die aankwam bij Krabbe. Laatstgenoemde gaf de bal mee aan Kuurman, die knap binnen schoot. 5 minuten later was het dezelfde Kuurman die druk zette op de keeper van Bedum. De keeper verslikte zich waardoor Kuurman de bal in het lege doel kon schieten. DESZ speelde het laatste kwartier voor de theepauze verzorgd voetbal. Er was nog wel een afstandsschot van de middenvelder van Bedum, maar Abma redde en tikte de bal over de lat. Vlak voor rust was er nog een naar moment voor Kisjes, die met een knieblessure de wedstrijd moest staken.

Na de rust kwam er meer druk van de ploeg uit Groningen. DESZ stond ook een ruime tijd onder flinke druk. Dit leidde ook tot een gevaarlijke kans, een voorzet vanaf de rechterkant kwam uit bij de linksbuiten. Die schoot knap binnen maar daar lag keeper Abma weer in de weg met een prachtige redding. In de 70e minuut was daar de inworp van Witte. In de kluts kwam de bal voor de voeten van Krabbe te liggen, die de vierde goal van de Sluzigers tegen de touwen schoot.

In de laatste 20 minuten waren er nog wat kansjes over en weer. Maar DESZ bleef goed verzorgd voetbal spelen. Er kwamen geen grote kansen meer voor beide ploegen. En na 90 minuten vond scheidsrechter Schuurman het genoeg en besloot om af te fluiten. Daarmee boekt DESZ de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

Volgende week speelt DESZ voor de beker uit bij DZOH. Komt allen en moedig de Sluzigers aan.