9 december 2021 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Margreet Bosma opent brocantezaak in Buitenkwartier

Geplaatst op: 20 november 2021

Bosma tussen het antiek (reportage: Rob van der Spek)

Margreet Bosma is in Zwartewaterland natuurlijk een bekende verschijning in de politieke arena. Als raadslid van het CDA heeft ze meerder keren haar stempel gedrukt op de politieke besluitvorming van deze gemeente. Maar sinds zaterdag 20 november is ze een nieuwe uitdaging aangegaan.

“In de politiek moet men niet naar mogelijkheden zoeken, maar je moet de mogelijkheden als ze zich aandienen benutten”. Dat gezegde heeft Margreet Bosma goed voor ogen gehouden toen ze in Maastricht een heel leuk winkeltje zag dat zich specialiseerde in brocante, en haar buren die erbij waren, haar aanboden om in Zwartsluis een leegstaand oud winkeltje te gebruiken als antiek- en brocantezaak. Ze is de antiek- en brocantewereld ingedoken. Aan het Buitenkwartier nummer 28 is sinds vandaag ‘Het Souterrain’ geopend.

Voormalige kruidenierswinkel

De entree is nog wat moeilijk, maar daar wordt hard aan gewerkt. De kelder van de voormalige kruidenierswinkel van Potman is omgetoverd tot een hele leuke ruimte waar men z’n weg moet vinden tussen lampetkannen, oude theemeubels, aardewerk en snuisterijen uit lang vervlogen tijden. En gelijk bij de opening werden de eerste stukjes al verkocht: een delft blauw klompje en een miniatuur theeserviesje. Het is een mix van artikelen die de aandacht van de geïnteresseerde koper trekken.

Hoe komt Margreet aan haar spullen in deze moeilijke periode waarin beurzen en openbare veilingen niet gehouden worden? “Veel wordt via internet ingekocht en er is ook een deel van de voorraad die we op consignatie binnen hebben gekregen”. Maar mensen kunnen ook hun spullen bij Het Souterrain aanbieden of in consignatie geven. Daar staat dan een percentage tegenover. Margreet heeft een basis kennis van brocante en antiek en wat ze niet direct thuis kan brengen, haalt ze qua kennis grotendeels van internet.

Snuffelparadijs

Het is een heerlijk snuffelparadijs daar aan het Buitenkwartier. Oud maar zeer aantrekkelijk. Denk wel aan de balken die wat laag hangen, anders stoot je je hoofd, Dat doe je niet als je naar de prijzen van het brocante en het antiek kijkt. Die zijn alleszins redelijk en er is keuze volop, dus dat kan je de kop niet kosten. De voorraad wordt bijna dagelijks aangevuld. Men mag rustig stellen dat Zwartsluis een leuke zaak, met een zeer enthousiaste uitbater, rijker is,

Het Souterrain is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Door: Rob van der Spek

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice