25 mei 2022 Gebruikers online: 7
Agenda
Active creations

Pepijn Rietman behaalt brons op NK Karting

Geplaatst op: 23 november 2021

De jonge Sluziger Pepijn Rietman heeft afgelopen weekend de zesde ronde van het NK 4takt karting op het circuit van Spa-Francorchamps afgesloten met een mooie derde plek in de ID Engines junior klasse.

De 11-jarige karter reed op een kletsnat circuit een goede wedstrijd. Na een lastige kwalificatie op zaterdag middag begon hij zijn races zondag vanaf de 7e plek. In de eerste race wist hij naar voren te rijden en startte vervolgens race 2 vanaf plek 4. De tweede race reed Pepijn ijzersterk en kwam hij als eerste over de finish. Helaas kon hij die koppositie op het kletsnatte circuit in de laatste race niet verdedigen. Hij eindigde de dag na 3 races wel met een verdiende 3e podiumplek.

De race op het Belgische Spa was de laatste van het NK seizoen 2021. Pepijn heeft dit jaar een sterk seizoen gereden. De top van het ID Engines junioren veld was zeer aan elkaar gewaagd. Pepijn heeft zich dit jaar goed ontwikkeld, hij zat steeds bij de top van het veld. Overall is Pepijn dit jaar als 3e geƫindigd in de ID Engines junior klasse.

Bij zijn karten wordt Pepijn begeleid door het team waar hij rijdt, Kartacademy en door zijn vader die ook zijn monteur is. Afgelopen maanden was Pepijn elk weekend met zijn vader op pad om op de verschillende banen in Nederland en dus zelfs in Belgiƫ, te trainen. De komende weken zijn relatief rustig voor Pepijn en zijn vader: even iets minder trainen en reizen. Daarna gaat Pepijn zich weer volop richten op volgend kart seizoen.

Volgend jaar rijdt Pepijn weer in de ID Engines junior klasse. En met een 3e plek overall dit jaar, wil hij volgend jaar zeker voor de titel gaan strijden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice