25 mei 2022 Gebruikers online: 14
Agenda
Active creations

Stephanie Geurtz lijsttrekker voor GL Steenwijkerland

Geplaatst op: 24 november 2021

De Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Steenwijkerland heeft de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Op 1 staat nieuwkomer Stephanie Geurtz, die nu nog raadslid is in Harlingen, maar inmiddels op de ledenlijst staat van de afdeling Steenwijkerland.

De leden van GroenLinks volgden daarmee de voordracht van de kandidatencommissie. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in Hoogthij (Steenwijkerwold) werd Aletta Makken gekozen op plaats 2 en Koen de Vries op 3. De huidige fractievoorzitter Ronald van Vlijmen werd gekozen als lijstduwer.

In het verkiezingsprogramma van GroenLinks is een van de opvallendste voorstellen het oprichten van een Burgerberaad. Daardoor krijgen bewoners van de gemeente veel nadrukkelijker dan tot nu toe een stem bij het ontwikkelen van nieuwe plannen. “Natuurlijk komt GroenLinks ook met een groot aantal actiepunten op het gebied van klimaatverandering en sociaal beleid. Verder wil GroenLinks de toenemende druk van het toerisme op de gemeente en de natuur aanpakken”, zegt Stephanie Geurtz.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice