9 december 2021 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Tom Zeilemaker laat van zich horen in Den Haag

Geplaatst op: 24 november 2021

Veehouder Tom Zeilemaker staat vandaag voor de Tweede Kamer om met kamerleden en bewindslieden te praten over stikstof. “We willen niet dat groene stikstof plaats moet maken voor grijze stikstof”, vat de boer samen.

Zeilemaker is zelf veehouder in het buitengebied tussen Zwartsluis en Staphorst. “Boerderijen stoten natuurlijke vormen van stikstof uit door de ammoniak uit mest. Deze manier van kringlooplandbouw lijkt plaats te moeten maken voor ‘grijze stikstof’. Wij willen dat de leden van de Tweede Kamer meer rekening houden met de agrarische sector”

Met de boodschap ‘ruil geen groene stikstof in voor grijze stikstof’ bedoelen de actievoerders dat boeren niet de dupe moeten worden van de uitstoot van fabrieken. Het zou volgens Zeilemaker totaal onterecht zijn als boeren de dupe worden van de stikstofproblematiek. Hij ziet liever dat grote bedrijven met ‘grijze stikstof’ rechtvaardiger worden aangepakt om de stikstofuitstoot te verlagen. Boeren doen wat Zeilemaker betreft al genoeg.

De betoging is een initiatief van de landelijke actiegroep ‘BoerenNL’. Al vijf woensdagen op rij staan afgevaardigden in Den Haag om zich te laten zien en horen tegenover politici. “Gert-Jan Segers, Carola Schouten, Pieter Omtzigt en vele anderen hebben we vandaag al gesproken, nu maar hopen dat het vruchten afwerpt”, besluit Tom.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice