11 augustus 2022 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

AED bij Interfloor ook voor algemeen gebruik

Geplaatst op: 6 december 2021

Afgelopen maand heeft Interfloor bij de hoofdingang van haar kantoor aan de Adelaarstraat een AED geplaatst. Deze kan waar nodig ook worden ingezet voor reanimaties buiten het bedrijf. 

Directeur Lens Nekeman is blij met de aanwinst: “Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. De gemonteerde versie is de meest gebruiksvriendelijke die te koop is. Het apparaat geeft bij inschakeling middels gesproken teksten instructies. Wanneer geen stroomstoot nodig is, zal deze namelijk niet geactiveerd worden.”

De AED is volgens Nekeman niet alleen bruikbaar voor het bedrijf: “Als het nodig is kan deze bijvoorbeeld ook worden ingezet in de Prinsessenbuurt en in het Buitenkwartier. Overdag is de toegangspoort geopend en kan de AED uit de doorzichtige groene kast worden meegenomen. S’avonds is het hek gesloten maar kan het middels het bellen van één van de twee telefoonnummers die vermeld zijn op een groen AED bord geopend worden.”

De AED is aangemeld bij hartslagnu.nl en de hulpdiensten. Bij een calamiteit krijgen aangesloten vrijwilligers, zoals EHBO’ers, een bericht met eveneens de vermelding van de beschikbare AED.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice