11 augustus 2022 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Fay Boxum behaalt goud op NK lange afstanden in Den Haag

Geplaatst op: 6 december 2021

Sluziger zwemmers deden zaterdag goede zaken op het NK lange afstanden voor junioren in Den Haag. Het leverde Fay Boxum zelfs een NK titel op in de leeftijdscategorie 11/12-jarigen. Boxum zwemt normaal gesproken in de categorie 11/12-jarigen maar mocht vanwege haar snelle inschrijftijd starten in de groep van 13/14 jaar.

De 800 meter vrije slag won ze in een tijd van 9.49.50 minuten. Dat was 14 seconden sneller dan de nummer twee. Haar broer Storm Boxum werd negende op de 1500 meter vrije slag. Diede Veld werd vierde op die afstand. Alle drie de zwemmers uit Zwartsluis komen uit voor de Zwolse vereniging SWOL1894. De zestien beste junioren per leeftijdscategorie verschenen aan de start in het Hofbad.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice