30 mei 2023 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Schip van houtzagers vat vlam in De Wieden

Geplaatst op: 8 december 2021

Een schip van twee houtzagers die aan het werk waren in De Wieden is vanmiddag in vlammen opgegaan. Het duo wist de boot nog tijdig naar de Arembergerweg te laten slepen zodat de brandweer daar kon blussen.

Twee heren waren in het moerasgebied tussen Zwartsluis en Belt-Schutsloot bomen aan het zagen. Toen ze aan het einde van de middag weer naar de plaats wilden varen waar hun auto’s stonden begon de motor mankementen te vertonen. Er kwam rook uit de machinekamer maar de heren konden geen hulp inschakelen. Ze hadden hun telefoons eerder die dag in de auto laten liggen.

Eén van hen besloot door de trekgaten richting Belt-Schutsloot te rennen en riep vanuit het bos om hulp. Een rietsnijder hoorde de man en sprong in zijn boot. Ze zijn samen naar het rokende schip gevaren en de brandweer werd ingeschakeld.

Ondertussen werd de rokende werkboot naar de Arembergerweg gesleept. Daar aangekomen begonnen de vlammen om zich heen te grijpen. Ondanks bluswerk bleek de boot total loss. De twee opvarenden zijn met de schrik vrijgekomen. De korpsen van Zwartsluis, Giethoorn en Vollenhove verleenden hun medewerking.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice