23 mei 2022 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Podiumplaatsen op NK voor Sluziger zwemtalenten

Geplaatst op: 13 december 2021

Vijf zwemmers uit Zwartsluis hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan op het NK voor Junioren in Eindhoven. 

Vrijdag werd gestart met de zware 400 m wisselslag. Zowel Emmelien als Féline zwommen beiden een pr van 4 seconden en werden 6e en 5e. Zaterdag stond de 100 m schoolslag, de 100 m vlinderslag, de 200 m vrije slag en de 200 m rugslag op het programma. Op alle afstanden wist Emmelien zich te verbeteren ten opzichte van haar oude tijd en zwom ze naar een plek in de top tien. Féline zwom de 100 m vlinder naar een prachtige tijd en miste op 4 honderdste na het brons.

Zondag, de laatste dag van het kampioenschap, was voor beide meisjes spannend. Voor Emmelien was er op de 200 m vlinderslag een medaillekans en voor Féline op de 100 m rugslag. Als eerste mocht Emmelien starten op de 200 m vlinderslag. Ze startte haar race snel en lag lang vooraan. Na 100 m kwamen de andere meisjes dichterbij en werd het een spannende race. Emmelien wist zich te handhaven en behaalde hiermee een prachtige 3e plaats. Vlak na de race van Emmelien mocht Féline starten op de 100 m rugslag. Ook dit werd een spannende race en ook zij wist zich te handhaven en als 3e aan te tikken.

Storm Boxum was goed voor acht starts en pakte maar liefst twee keer het eremetaal. Op zijn favoriete afstanden, de 100 en 200 meter schoolslag, liet hij zien terecht tot de Nederlandse top te behoren. De jonge talentvolle zwemmer wist ver onder zijn inschrijftijden te zwemmen. In fantastische tijden zwom hij zich naar het brons en het zilver.

Zus Fay Boxum zwom het junioren 1/2 klassement bestaande uit negen afstanden. Het 12-jarige zwemtalent zwom zich maar liefst vier keer naar de eerste plaats én vier keer naar de tweede plaats. Een onfortuinlijke diskwalificatie op de 100 meter vlinderslag koste haar helaas nipt de titel. Door haar absolute toptijden op de overige acht afstanden wist zij echter alsnog de zilveren plak te claimen. Daarnaast wist Boxum ook nog eens enkele regiorecords op haar naam te zetten.

Teamgenoot Diede Veld zwom het jongens junioren 1/2 klassement. Hij bewees in prima vorm te zijn tijdens het kampioenschap. Hij noteerde op alle negen afstanden snelle tijden. Dit leverde Veld een mooie zevende plaats van Nederland op.

Smelt zwemt voor ZvZwartsluis en Sam komt uit voor de Zwolse ploeg ZV44. Boxum, Boxum en Veld zwemmen voor de Zwolse ploeg SWOL1994.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice