23 mei 2022 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Jantje en Jitse: ‘Deze middag voelt als een kroon op ons werk’

Geplaatst op: 18 december 2021

Jitse en Jantje Maandag hebben vandaag afscheid genomen van hun klanten. Want na bijna 30 jaar gaat het echtpaar met pensioen. De fietsenmaker en zijn vrouw ontvingen zaterdagmiddag vele Sluzigers die hen persoonlijk kwamen bedanken.

De kinderen van Jitse en Jantje hadden speciaal voor hun ouders deze gezellige middag georganiseerd. “Dit feestje voelt echt als een kroon op ons jarenlange werk”, zegt Jitse tevreden. Samen met zijn vrouw maakt hij zaterdagmiddag tal van praatjes en nemen ze vele cadeautjes in ontvangst.

Vader Jaap maandag begon in de jaren dertig met de rijwielzaak en na een periode van broer Bernard namen Jitse en Jantje in 1992 de zaak over. “Ik heb vroeger ook veel in de zaak meegeholpen. Helemaal vanzelfsprekend dat ik voor dit beroep zou kiezen, was het niet. Ik heb eerst nog jarenlang als chauffeur en onderhoudsmonteur bij de gemeente Zwartsluis gewerkt. Een tijdje heb ik dat zelfs gecombineerd, maar uiteindelijk hebben we toch de zaak van Bernard overgenomen. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad”, zegt Jitse over zijn beginjaren.

Dat er in al die jaren veel veranderd is, weet Jitse maar al te goed. Hij heeft de opkomst van de elektrische fiets op de voet kunnen volgen. Maar zoals Albert Mooiweer humoristisch opmerkt: “Maar de band is altijd rond gebleven Jitse, of niet dan.”

Wat Jitse en Jantje nu gaan doen met hun vrije tijd is geen verrassing. “Fietsen”, zeggen de pensionado’s tegelijkertijd. “En we willen lekker op vakantie samen. Daarnaast mogen we graag wandelen.” Dat kan vanaf nu gerust, want fietsenmaker Erik Bos neemt het stokje over.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice