19 april 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Active creations

Jonge kerstboomversierders vallen in de prijzen

Geplaatst op: 31 december 2021

Sinds vele jaren is het een traditie in Belt Schutsloot: in de buurtwinkel hangt een lijst waarop iedereen in kan tekenen om een financiële bijdrage te leveren aan de te plaatsen kerstboom op het plein, middelpunt van het dorp.

Dit jaar is op zaterdag 4 december dan ook weer een mooie grote kerstboom geplaatst. Maar wat dit jaar voor het eerst heeft plaatsgevonden is dat deze extra feestelijk uitgedost is door de jeugd. Er was gehoopt dat dit jaar er een Winterfair op het dorp gehouden kon worden. Maar met de aanscherpingen van de regels heeft de commissie eind november moeten besluiten om dit voor het tweede jaar te annuleren.

Echter ontstond het idee om de jonge jeugd op te roepen om de kerstboom te versieren met tekeningen. Via het plaatselijke nieuwskrantje Ej ’t al Eurt is dit kenbaar gemaakt en heeft de jeugd in de laatste week voor haar vakantie kleurplaten met kleurpotloden uitgereikt gekregen op school. En voor wie er gemist was, kon men in de winkel een kleurplaat ophalen.

Sommige kinderen hadden dezelfde dag de kleurplaat al weer ingeleverd bij de winkel en de laatste kwamen binnen op vrijdag de 24e december. Veel dorpelingen staan even stil bij de boom om de kleurplaten te bewonderen. In totaal zijn het er 40 geworden. Om de jeugd extra te stimuleren had de Winterfaircommissie hier ook een wedstrijdelement aan verbonden. Wie maakt de mooiste creatie?

Besloten is om voor vier leeftijdscategorieën een prijs beschikbaar te stellen. Deze zijn vrijdag 31 december aan de winnaars uitgereikt. De winnaars zijn geworden Riva Glas, Lotte Koning, Daniek Rodermond en Aron Jordens.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice