16 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Celstraf geëist tegen Sluziger na steekpartij in shoarmazaak

Geplaatst op: 6 januari 2022

De officier van justitie heeft een celstraf van twee jaar geëist tegen een 51-jarige man uit Zwartsluis. Hij zou als medewerker van een shoarmatent in Meppel een man met een mes in het gezicht hebben gesneden. Dat gebeurde in september 2020.

Een groepje stappers wilde na sluitingstijd nog binnentreden bij de horecazaak in Meppel, maar daar was het personeel niet van gediend. Daarop ontstond ruzie waarbij de man uit Zwartsluis een mes trok. De officier rekent hem poging tot doodslag aan, maar de verdachte ontkent dit.

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van twee jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk en een schadevergoeding van 9000 euro.

De advocaat van de verdachte ziet volgens RTV Oost te veel tegenstrijdigheden en vraagtekens in het dossier om de man te kunnen veroordelen. De verdachte staat volgens de advocaat bekend als een hardwerkende en aardige man, die nooit voor problemen zorgt. De verdachte heeft geen relevant strafblad. De juriste vroeg de rechters de man vrij te spreken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice