6 oktober 2022 Gebruikers online: 64
Agenda
Active creations

Wie rommelde bij bijenkassen aan Parnassia?

Geplaatst op: 7 januari 2022

Rene Hoen is flink geschrokken toen hij afgelopen week zag hoe zijn bijenhouderij aan de Parnassia er bij lag. Carbidschietende jeugd heeft op Oudejaarsdag namelijk flink huisgehouden bij de kassen naast de tennisbaan.

De jongeren zijn volgens Hoen door het prikkeldraad geklommen om in zijn bijenstal te komen. “De bijen zitten momenteel samengepakt in een ‘wintertros’. Zo gaan ze langzaam de kast door over het voer. Komen ze van de tros af, dan kan de normale cyclus weer op gang komen zoals in het voorjaar de bedoeling is. Maar het zou zo maar kunnen zijn dat ze komende week eruit komen. De carbidschieters zijn in de bijenhouderij geweest om te schuilen tegen de regen. Maar die bijen kunnen daar best eens wakker van zijn geworden en binnenkort de kas verlaten. Dan beschermen ze de koningin niet meer en als het dan ook nog eens gaat vriezen, gaat de populatie dood. Dan heb ik 200 euro schade”, zegt eigenaar Hoen.

Verder zijn er bierflesjes kapotgeslagen. “Eén van de jongens heeft zich al bij mij gemeld. Ik hoop dat de rest dat ook doet. Mochten de bijen de winter niet overleven, kan ik in overleg gaan met de carbidschieters over een oplossing”, besluit Hoen.

De redactie kan de carbidschieters in contact brengen met Rene: redactie@zwartsluisactueel.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice