24 september 2023 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

SGP steekt lokale ondernemers hart onder de riem

Geplaatst op: 10 januari 2022

SGP Zwartewaterland heeft ondernemers bezocht die de impact ervaren van de huidige coronamaatregelen. De politici spraken met hen over de verplichte winkelsluiting en over de impact die dit op hen heeft. “Ondernemers worden financieel maar ook emotioneel getroffen”, zegt fractielid Wilhelm Bisschop die samen met collega-fractielid Karst Kolk en leden van de schaduwfractie op pad ging met bosjes bloemen.

“Er leven veel vragen bij de ondernemers. Hoe lang gaat de lockdown nog duren? Mogen we dan straks weer helemaal open? Welke maatregelen zullen nog volgen? De onzekerheid is groot.” De ondernemers die zijn bezocht zien kansen.  Graag zouden ze op afspraak open willen en klanten bedienen. De onderneemster van Pand 21 geeft bijvoorbeeld aan: “Mensen die voor een gelegenheid gepaste kleding zoeken zou ik zo veel beter kunnen helpen.” De SGP haalt een andere typerende situatie aan bij Lokaal 5

aan de Hasselter Hoogstraat: “Het boek wat binnenkomt van een webshop op mijn PostNL punt mag ik wel meegeven, terwijl ik dit boek ook zelf op de plank heb liggen.”

De fractieleden van de SGP hebben begrepen dat de contacten met de plaatselijke overheid goed zijn. De lijntjes zijn kort zogezegd. De SGP geeft aan in ieder geval vragen stellen aan het college. Zij verzoeken het college een brandbrief te sturen aan de regering waarin de zorgen van de middenstanders nog eens worden benadrukt. Maar ook  om ervoor te pleiten dat in alle winkels veilig winkelen wordt toegestaan zoals dat eerder het geval was.  Tot slot roept de SGP-fractie alle inwoners van Zwartewaterland op: “Koop lokaal, denk bij iedere aankoop eerst aan onze plaatselijke ondernemers.”

Gepubliceerd door Bas Jansen
Aquaservice