11 augustus 2022 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

SamSam opent zaterdag de deuren: ‘Tijd om rumoer te maken’

Geplaatst op: 13 januari 2022

Kledingwinkel SamSam in Zwartsluis sluit zich aan bij de actie van veel ondernemers in Nederland. Eigenaresse Leontien Voorsluijs opent komende zaterdag de deuren van haar winkel. “Ik denk dat het tijd is om een beetje rumoer te maken. Winkels kunnen op een veilige manier open”, zegt Leontien, die hoopt dat het publiek zaterdag haar actie steunt.

Eigenlijk is ze er al een tijdje ‘klaar mee’, vertelt de onderneemster uit Zwartsluis. “Mijn winkeloppervlak is heel ruim en op drukke tijden zijn er misschien een keer zes klanten in de zaak. Als drukte in supermarkten geen probleem is, moeten andere winkels ook veilig open kunnen. Zeker in dorpen als Zwartsluis.”

Ze wil daarom het bekende signaal afgeven, zoals veel ondernemers overal in Nederland dat doen. “Bij veel winkeliers gaan de reserves er momenteel snel door. Het is tijd om nu rumoer te maken. De afgelopen tijd krijg ik veel steun en woorden van meeleven. Dat is fijn om te horen, maar uiteindelijk betaal je van medeleven niet je vaste lasten. Vandaar mijn oproep: kom zaterdag shoppen in onze winkel.”

Leontien hoopt dat andere winkels en horeca in Zwartsluis en de rest van Zwartewaterland zich bij haar aansluiten. Vooralsnog is niet bekend of andere zaken haar voorbeeld volgen. Wel opende woensdag een winkel in Genemuiden al de deuren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice