23 mei 2022 Gebruikers online: 41
Agenda
Active creations

‘Bron van inspiratie’ nieuwe slogan van Agnieten College

Geplaatst op: 17 januari 2022

Het beloofde een groot feest te worden: 2021 markeerde 100 jaar onderwijs in Zwartsluis en het Agnieten College wilde niet zomaar aan dit bijzondere jubileum voorbijgaan. Er werden verschillende leuke en gezellige festiviteiten georganiseerd, waarbij ook de nieuwe slogan van de school zou worden onthuld. Helaas moesten deze activiteiten door de coronamaatregelen worden uitgesteld.

Het Agnieten College kent een geschiedenis van 100 jaar. Met het passeren van deze mijlpaal werd het tijd om een nieuwe blik te werpen op de toekomst. Waar wil het Agnieten College in Zwartsluis de komende jaren voor staan? Medewerkers en ouders uit de klankbordgroep mochten meedenken over een nieuwe slogan voor de school. Een slogan die de essentie van het Agnieten College in Zwartsluis wist te vatten.

Die nieuwe slogan is gekozen: Agnieten College Zwartsluis – Bron van Inspiratie. “Een bron van inspiratie is niet alleen iets wat de school wil zijn en wat een ieder in zich heeft, maar ook waar de ambitie voor de toekomst ligt. Op het Agnieten College wil men elkaar inspireren in het leren, in de ontwikkeling en in het mens-zijn. Het is een christelijke school. Dat betekent dat het bijbels gedachtegoed inspireert. Dat zie je terug in de open houding van de leerlingen, ouders en medewerkers. Zij werken met elkaar samen op basis van vertrouwen”, aldus locatieleider Gert Voerman.

“Het Agnieten College vindt de onderlinge relatie van groot belang. Door op alle mogelijke manieren met elkaar verbonden te zijn, kun je elkaar versterken en het beste in elkaar naar boven brengen. Zo wil de school leerlingen de ruimte geven zich te ontwikkelen tot zelfbewuste jongeren, die op hun beurt een bron van inspiratie vormen voor hun eigen omgeving. Hiermee hoopt de school een bron van inspiratie te mogen zijn en wordt er samen uitgekeken naar de toekomst”, benadrukt Voerman.

Op donderdagavond 27 januari zijn (ouders van) basisschoolleerlingen welkom om het Agnieten College Zwartsluis te bezoeken. Er worden dan rondleidingen gegeven in kleine groepen, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Aanmelden kan via: agnietenzwartsluis.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice