23 mei 2022 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Sluziger vrijgesproken van poging tot doodslag

Geplaatst op: 21 januari 2022

Een Sluziger medewerker van een shoarmazaak in Meppel hoeft niet de cel in voor zijn aandeel bij een vechtpartij met een groepje jongeren in het centrum van Meppel. Justitie eiste twee weken geleden twee jaar cel, waarvan en half jaar voorwaardelijk, tegen de man uit Zwartsluis voor een poging tot doodslag. Hij zou in september 2020 een man in het gezicht hebben gestoken. Maar de rechtbank sprak hem vrij, zo meldt RTV Oost.

Op 5 september 2020 wilde een groepje jongeren uit Wanneperveen ver na sluitingstijd wat eten in de shoarmazaak in Meppel. Vanwege de coronamaatregelen was de zaak rond middernacht dichtgegaan. De jongeren, die uit de kroeg kwamen, bonkten op de deur en op ramen van de grillroom om te laten weten dat ze erin wilden. Er ontstond een worsteling waarbij meerdere gewonden vielen.

De rechter vond dat uit de getuigenverklaringen juist niet op te maken valt dat de Sluziger medewerker heeft gestoken; de verklaringen verschillen te veel van elkaar. Hij is vrijgesproken. De bezoekers uit Wanneperveen moeten in een aparte zaak voorkomen bij de politierechter voor hun betrokkenheid bij de zaak.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice