23 mei 2022 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Woningbouw op Interfloor-terrein te duur

Geplaatst op: 21 januari 2022

(fotorechten: Google Maps)

Het leek zo’n mooie gedachte: een verhuizing van vloerengigant Interfloor en woningen bouwen op de vrijkomende grond. Maar het plan is niet haalbaar en te duur, concludeert burgemeester Bilder in een brief aan de gemeenteraad.

Bilder sprak een aantal keren ‘open en constructief’ met de directie van Interfloor. Het bedrijf staat open voor een verhuizing als de samenleving daarom vraagt, maar heeft daarvoor zelf geen noodzaak. Interfloor zit qua bedrijfsvoering goed op de huidige plek en uit de buurt komen ook geen klachten.

Interfloor heeft afgelopen jaar een calculatie laten opstellen over de kosten van een verhuizing naar de Kranerweerd. Tegelijkertijd weet de gemeente dat er nauwelijks subsidies meer zijn voor het verplaatsen van een bedrijf. Eerder was er wel provinciaal geld voor bijvoorbeeld Besto, omdat die op de oude plek milieuhinder veroorzaakte.

“Op grond van de onderzoeken tot nu toe hebben wij geconcludeerd dat verder onderzoek naar de haalbaarheid van woningbouw op deze locatie geen zin heeft en wij af zien van woningbouw. De verschillen tussen kosten en opbrengsten, inclusief subsidies liggen te ver uit elkaar.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice