24 maart 2023 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

College schiet verplaatsing Interfloor nog niet helemaal af

Geplaatst op: 4 maart 2022

Het pand van Interfloor achter de Prinsessenbuurt (fotorechten: Google Maps)

Hoewel een verhuizing van Interfloor op korte termijn niet haalbaar is, schiet het college van B en W de mogelijkheid niet voorgoed af. Dat antwoordde wethouder Rietman donderdag op vragen van het CDA.

Het college sprak de afgelopen periode met de familie Nekeman over de optie van een verhuizing. Op de vrijkomende grond zou dan plaats ontstaan voor woningbouw. Interfloor deed ook een eerste onderzoek naar de mogelijkheden en de kosten daarvan. Daaruit kwam al snel naar voren dat het plan zeker voorlopig geen haalbare kaart is.

“Wat ons betreft is het boek niet echt dicht. Deze locatie is kansrijk”, vindt Rudi van Zandwijk van het CDA echter, net als John Smits van de VVD en Eelco Felix van BGZ. “We moeten zuinig zijn op de band met de familie Nekeman. Misschien dat we in de toekomst toch iets kunnen”, zegt Felix.

En dat is eigenlijk ook de mening van Rietman. “De conclusie is dat dit plan nu geen haalbare kaart is. Maar mocht blijken dat er bijvoorbeeld uit Regio Zwolle subsidie mogelijk is, dan kan het zomaar weer in een ander daglicht komen te staan.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice